În această perioadă, atât parterul cât și cele două etaje ale blocului din Bata, numit generic „blocul specia­liștilor“ este în curs de reabilitare finală. Clădirea a devenit locul ce va găzdui – până la finele acestui an – trei entităţi importatnte din viaţa comunei: Biblio­net, Biblioteca Comunală sunt deja acolo şi până la finele verii li se va alătura și Centrul de Informare Turistică.
Biblionet, adică… navigare pe net
Aici funcționează, din 2011, Centrul de Internet pentru Public – CIP, acest lucru fiind posibil prin includerea Bibliotecii din Bata în programul Biblionet , program ce este rezultatul unui parteneriat între Fundaţia IREX, Ministerul Culturii, Cultelor şi Patrimoniului Naţional, Fundaţia EOS (Educating for an Open Society), Asociaţia Naţională a Bibliotecarilor şi Bibliotecilor Publice şi este finanţat de Fundaţia Bill & Melinda Gates. Concret, locaţia a fost dotată cu echipamente în valoare de 2.844 de dolari: patru calculatoare, căşti, ca­mere Web, un scaner, o imprimantă şi un videoproiector. Primăria Bata fiind copartener a asigurat fondurile necesare pentru amenajarea spaţiului.
Promovarea zonei, cu banii UE
Tot la parterul blocului va fi găzduit Centrul de Informare Turistică, obiectiv realizat cu fonduri europene, printr-o finanțare pe Măsura 313.
„Am hotărât ca, odată ce reabilităm parterul, să reabilităm și să izolăm pe exterior și cele două etaje ce cuprind șase apartamente de locuit. Firma care realizează lucrările a început lucrul înainte de Paște și a promis că în cel mult 10 zile va finaliza întreaga lucrare. Până la finele verii vom putea încheia și amenjarea celor patru încăperi atribuite activității Centrului de Informare Turistică “ – a precizat primarul Ion Micurescu.

Recomandările redacției