Poliţiştii de frontieră de la P.T.F. Nădlac – I.T.P.F. Oradea au depistat doi români care conduceau autoturisme cu certificate de înmatriculare false.

În data de 19.01.2016, în jurul orei 07.30, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac-Csanadpalota, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de ieşire din ţară, Cristian Marius B, în vârstă de 29 de ani, cu domiciliul pe raza municipiului Bucureşti, conducând un autoturism marca BMW, înmatriculat în România. La control, şoferul a prezentat pentru autoturism un certificat de înmatriculare şi o carte de identitate eliberate de autorităţile române.  În urma verificărilor, poliţiştii de frontieră au constatat că certificatul de înmatriculare nu îndeplineşte condiţiile de formă şi fond ale unuia autentic, acesta fiind fals.

De asemenea, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac-Nagylak s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, Ion I., în vârstă de 44 de ani, conducând un autoturism marca Renault Megane, înmatriculat în Franţa. În autoturism mai călătorea şi numitul Gergely T., în vârstă de 36 de ani, proprietarul maşinii.  La control, şoferul a prezentat pentru autoturism un certificat de înmatriculare eliberat de autorităţile franceze care nu îndeplinea condiţiile de formă şi fond ale unui document autentic, acesta fiind fals. Faţă de cele constatate Gergely T., proprietarul autoturismului, a declarat că a cumpărat maşina în cursul lunii noiembrie 2015 contra sumei de 600 de euro, de la un cetăţean francez şi nu avea cunoştinţă despre cele constatate. „În ambele cazuri, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări pentru săvârşirea infracţiunii de uz de fals, urmând ca la finalizare să fie luate măsurile legale ce se impun”, a declarat purtătorul de cuvânt al Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Arad, comisar-şef Daniel Iancu.

Recomandările redacției