Cristi Todea a „colorat” ciclul de pregătire al derby-ului de duminică printr-un amical disputat, în această după-amiază, în fieful Podgoriei Ghioroc. Trupa din Liga a V-a a fost condusă din teren de fostul fundaș al UTA-ei din perioada anii 90-2000, Costel Bogoșel, în prezent antrenor la UTA U19.
A fost ocazia pentru utiști să-și regleze angrenajul, iar veștile bune au apărut din partea juniorilor Ionuț Tănase și Victor Prună, amândoi prezenți într-un meci după perioade destul de lungi de accidentare. S-a remarcat și canadianul Boakai, autor al unei „duble”. Mijlocașul de culoare s-a implicat mult în joc, a cerut în permanență mingea și chiar a luat ochii, dar la fel de adevărat este că a intrat pe teren după pauză când Ghiorocul, și așa net inferioară din punct de vedere tehnic, acuza și probleme fizice.
Pentru statistică, a fost 10-0, cu goluri marcate de Toma, Curtuiuș, Asani, Cârstocea, Boakai (2), Hlistei, Prună, Manea și Păcurar. La comanda lui Todea a fost aproape tot efectivul, minus Florea – menajat, Stahl și Burlă – ultimii doi s-au antrenat separat.
Primul act a fost abordat de UTA în formula: Grahovac – Adili, Iuga, Ciucă, Asani – Tănase, Cârstocea – Strătilă, Toma, Buleică – Curtuiuș. În a doua parte: Barna – Manea, Scutaru, Filaret, Dinculescu – Polgar, Jorza – Păcurar, Prună, Hlistei – Boakai.
Ghiorocul a răspuns cu: Bărgău – M. Sîrbu, Bogoșel, Sabău, Purda – Rădoi, Andrași, Lazăr, Juravle – R. Sîrbu, A. Voica, plus Stan, Culda, Leric, Gorincu și Popi. Președintele Robert Lovasz nu a evoluat în amicalul de lux al ghiorocanilor, fiindcă s-a ocupat de repriza a treia, desfășurată la Pensiunea Konak.

Recomandările redacției