dylanCântărețul american Bob Dylan a fost inculpat de justiția franceză pentru ‘insultă’ și ‘instigare la ură’ față de croați după un interviu de presă în care îi compara cu naziștii, a precizat luni o sursă judiciară, transmite AFP.

Cântărețul a fost audiat și inculpat, cu ocazia trecerii sale la mijlocul lunii noiembrie pe la Paris, unde a susținut mai multe concerte și a fost decorat cu Legiunea de Onoare de către ministrul culturii Aurélie Filippetti.

Bod Dylan a fost audiat în urma unei plângeri a Consiliului reprezentativ al comunității și instituțiilor croate din Franța (CRICCF). Această organizație viza afirmațiile făcute de cântăreț într-un interviu, tradus din engleză și publicat în octombrie 2012 în ediția franceză a revistei Rolling Stone.

În acest interviu, axat în special pe angajamentul său istoric în mișcarea pentru drepturile civice ale persoanelor de culoare, Bod Dylan declara: „Dacă ai (ceva de) Ku Klux Klan în sânge, negrii pot să simtă, chiar și astăzi. La fel cum evreii pot să simtă sângele nazist și sârbii, sângele croat”.

Cazul va fi judecat de secția specializată în delicte de presă a tribunalului corecțional din Paris.

Intervievat de AFP, un reprezentant al Sony-BMG Music France, casa de discuri a celebrului cântăreț de folk, a declarat: „Nu știm nimic în legătură cu acest lucru”. Contactat de AFP, un responsabil al CRICCF nu a vrut să facă niciun comentariu pentru moment. AGERPRES/

Recomandările redacției