rusleuPartenerele de întrecere din turul întâi al Cupei României s-au exprimat pe arena din Sînicolau Mic conform nivelului de pregătire la care se află. UTA și Muncitorul Reșița s-au reunit de puține zile și, așa cum au evoluat, jucătorii lor păreau mai degrabă în vacanță. Nu putea ieși decât un meci cu multe goluri, rezultat al lipsei de concentrare pe faza defensivă.
Cel puțin în prima parte,  s-a înscris aproape la fiecare fază de poartă, cu predilecție pentru cele fixe. Nu trecuseră decât 4 minute de la primul fluier, când Voin a marcat cu o lovitură de cap ce l-a prins pe călcâie pe Bodea:         0-1. Două minute mai târziu, Cotoc a restabilit egalitatea printr-un „cap” după centrarea lui Burlă. Lejeritatea din defensiva arădenilor a fost taxată din nou în minutul 18. Sturzu a centrat, iar Bobină și-a plasat nestânjenit lovitura de cap lângă bara de la colțul lung. Nici bănățenii nu au fost mai breji și au luat gol la următorul corner al „texti­liștilor”. Leucuța a fost cel care a reluat puternic cu capul, sub transversală, o nouă centrare a lui Burlă. Era doar mi­nutul 23 și scorul era deja 2-2. UTA a apăsat pe accelerator și după ratările aceluiași Leucuța și Nădăban, a preluat pentru prima oară conducerea. De data aceasta cel care a înscris cu un voleu din apropiere a fost Cipri Rus și lucrurile păreau că se simplifică pentru echipa gazdă.
Nu a fost deloc așa, căci „muncitorii” au restabilit egalitatea la prima fază din partea secundă. Cotoc i-a așezat involuntar balonul lui Beică, iar reșițeanul a marcat sec din numai 7 metri. La 3-3, ambele echipe au devenit brusc ceva mai responsabile, dar asta a coincis cu un joc destul de încâlcit, lipsit de ocazii de gol. Doar Rarinca i-a dat ceva emoții propriului portar cu o deviere defectuoasă, perioada de acalmie prelungindu-se până în ultimul sfert de oră. Emoțiile au apărut din nou, când Doană a deviat în poartă „libera” lui Fara, dar golul a fost anulat pe motiv de offside. Hlistei a pățit la fel la cealaltă poartă și se părea că meciul va avea prelungiri. Însă, intrarea între buturi a lui Lolea i-a condamnat pe reșițeni. La o fază banală, tânărul goal-keeper a scăpat balonul din mână, iar Bulza a îndeplinit formalitatea: 4-3 (min. 83). Victoria putea fi și mai clară dacă Nădăban nu nimerea transversala direct din corner, iar Hlistei nu ar fi trimis direct în portarul advers din numai 4 metri.
În cele din urmă, rămâne calificarea în turul doi al Cupei, însă și un semnal de alarmă pentru stafful tehnic al UTA-ei privind multiplele ca­rențe pe ambele faze de joc.
Formații:
UTA: Bodea – Popa, Cotoc (min. 57 – Filaret), Botiș, Suslak – Gheorghiță (min. 57 – Hlistei), Burlă, Nădăban, Copil – Leucuța (min. 69 – Bulza), Rus (min. 87 – Vlad).
Reșița: Giurcanu (min. 80 – Lolea) – Boltașu, Rarinca, Bobină, Sturzu – Fara, Beică, Voin (min. 72 – Oncică), Țimbotă (min. 64 – Lazarovici), Doană – Domondi.
Cartonașe galbene: Lzarovici, Rarinca – min. 66
Arbitri: Răzvan Drăgoi – Cristian Drăguț și Lavinia Bozdog (toți din Timișoara)

Recomandările redacției