Bogdan Apostu dezvăluie care este motivul pentru care arădenii nu au licența UEFA

0
118

La finalul partidei dintre UTA și Dinamo unde a fost prezent și Bogdan Apostu, impresarul antrenorului principal al celor de la UTA, Laszlo Balint și totodată al mai multor jucători de la echipa din Arad a vorbit despre starea actuală a clubului. Tot la finalul partidei din „Ștefan cel Mare“ Bogdan Apostu a vorbit și despre viitorul lui Balint la echipa arădeană. Impresarul a anunțat că negocierile între Laszlo Balint și clubul arădean sunt în curs de desfășurare și a explicat care sunt condițiile ca accesta să rămână pe banca tehnică a celor de la UTA.

Am un deja-vu. Și ultima dată când am plecat de aici a fost același scor. Eu cred că e o victorie meritată raportat la numărul de ocazii, chiar dacă, să fim sinceri, Dinamo are o echipă, din punctul meu de vedere, mult mai bună decât locul pe care îl ocupă în clasament. Îmi pare rău pentru că, din punctul meu de vedere, Dinamo e mai aproape de retrogradare decât de salvare și evident că mi-ar părea rău ca Liga 1 să se desfășoare fără o echipă precum Dinamo, pentru că e un nume important al fotbalului românesc.

Legat de Balint, pot să anunț că suntem în negocieri avansate pentru a prelungi înțelegerea cu UTA. În condițiile în care cei de la arad își doresc mai mult pentru sezonul viitor, în această eventualitate, Balint va rămâne acolo”, a spus Bogdan Apostu, după victoria din „Ștefan cel Mare”.

Cu toate că UTA va termina pe locul șapte sau opt nu va avea dreptul să dispute barajul pentru Conference League. Cei din conducerea UTA nu a depus dosarul de licențiere UEFA, Alexandru Meszar cel care conduce proiectul UTA, susținând în urmă cu câteva zile că decizia ar fi legată de o strategie a clubului. Bogdan Apostu a dezvăluit cum a fost posibilă o astfel de situație greu de înțeles.

E o discuție sensibilă. Din punctul meu de vedere, e greu de digerat o astfel de decizie, ca să nu spun inadmisibil la un club de talia UTA-ei, dar sunt problemele administrative ale dânșilor. Dar, repet, UTA nu avea voie să nu depună licența pentru Europa. Asta e mai frustrant, că nu există probleme financiare. Dacă ar fi fost motive obiective pentru care nu s-ar fi obținut licența, înțelegeam. Dar atâta timp cât Dinamo obține licența și UTA nu…

Păi, îți spun eu ce s-a întâmplat, s-a externalizat acest serviciu către o firmă din București, care nu are nicio legătură cu fotbalul și care atunci când s-a anunțat prelungirea termenului de licențiere pentru campionatul intern dânșii au crezut că s-a prelungit și pentru Europa. E o greșeală impardonabilă, din punctul meu de vedere”, a explicat Bogdan Apostu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.