Fericire mare aseară pe parchetul Polivalentei arădene, la finalul meciului 3 dintre FCC Baschet UAV Arad și CSM Satu Mare. Echipa arădeană a reușit o calificare în finală în care destul de puțini credeau și aproape nimeni nu o anticipa ca încheindu-se în favoarea echipei noastre după doar trei partide.

Descătușarea de la final a fost maximă mai ales în rândul jucătoarelor care și-au dorit enorm această calificare pentru a-și arăta valoarea dar și pentru a culege roadele unui spirit de echipă impresionant. „Avem acum doar sentimente de bucurie și fericire. Am lucrat foarte mult în afara terenului pentru acest lucru și dorința noastră să câștigăm s-a îndeplinit. Satu Mare este o echipă foarte bună, a arătat-o și în campionat. Am fost foarte pregătite pentru luptă și ne-am ieșit. Diferențele au fost foarte mici. Aveam avantaj sub panou și asta ne-a ajutat să le luăm trei victorii. Acum savurăm momentul, azi mă gândesc doar la meciul de azi, de mâine însă începem pregătirile pentru finală“ a declarat la final jucătoarea cipriotă, Veatriki Akathiotou.

Antrenorul Bogdan Bulj n-a fost deloc zgârcit cu laudele la adresa echipei sale, pe care a preluat-o, culmea, după un meci pierdut la… Satu Mare. La nici o lună distanță, echipa Aradului e total schimbată dar tehnicianul sârb nu vrea să își aroge meritele pentru această transformare, aruncând „vina“ în spatele jucătoarelor: „Vreau să felicit echipa din Satu Mare, au fost trei meciuri formidabile, atât cele de la Satu Mare cât și cel de aici, au jucat foarte bine. Echipa mea n-a cedat niciodată, ăsta este primul secret al victoriei. Am respectat planul de joc, ne-am apărat, am jucat. Astăzi Satu Mare a fost foarte agresivă, a schimbat permanent jucătoarele care făceau marcaj la Hadzovic și Keys dar în repriza a doua jucătoarele mele au crezut în ele, ați văzut cum am revenit, acum sunt fericite iar eu sunt doar un „produs“ al echipei. Satu Mare este o echipă pe care e foarte greu să o învingi de două ori la rând. Noi am făcut-o de trei ori! Asta este excelent! O zi ne bucurăm cu toții, după aceea ne recuperăm fizic și mental,  apoi ne pregătim pentru finală, una de care vreau să ne bucurăm. Vreau să transmit un mare mulțumesc tuturor celor care au venit să ne susțină. Fără fani ar fi fost foarte greu să câștigăm acest meci. Vreau să jucăm două meciuri în finală aici.”

Poate cel mai fericit om din sală a fost managerul clubului Marcel Urban, care și în momentele de cumpănă s-a încăpățânat să creadă în potențialul echipei de a trece de semifinale. Nu doar a crezut ci și a acționat. Schimbarea lui Jose Araujo cu Bogdan Bulj, în pragul play-off-ului, a fost una curajoasă dar a dat roade: „Eu chiar am crezut pentru că știam că avem calitate, că avem lot, am avut încredere că putem să câștigăm la Satu Mare. Am avut ghinion și în Cupa României pentru că n-am putut să jucăm în sala noastră, ați văzut ce public incredibil am avut azi, cred că spectatorii au făcut diferența. Satu Mare este o echipă extrem de grea, agresivă, în campionat ne-au bătut cam de câte ori au vrut, noi am bătut doar la noi acasă dar noi am câștigat când a trebuit. 3-0! Cu cine? Cu Satu Mare care a fost nașa noastră în ultimii ani, n-am putut să trecem deloc de ei. Bineînțeles că n-am avut un lot așa competitiv cum avem acum dar nu pot să nu remarc și staff-ul tehnic, cu Bogdan Bulj și Sorin Mâneran, supervizați de Dan Moraru, care și-au făcut treaba cu vârf și îndesat. Mulțumesc echipei, mulțumesc maxim suporterilor care au umplut sala până la refuz și mulțumesc sponsorilor care sunt alături de noi iar acum vine ce-i mai greu. Pot să spun că în finală iar acolo ne vom vinde foarte scump pielea. La noi, publicul, spectatorii, la ei lupta și determinarea. N-au cedat nicio secundă, nici când eram conduși cu 8 puncte. Asta spune multe despre forța și puterea echipei, pentru că noi nu avem individualități, noi avem echipă, deoarece avem o atmosferă excepțională în cadrul lotului.“

Acum urmează marea finală cu Sepsi, una în care echipa noastră nu are ce pierde, poate juca dezinvolt și să folosească în favoarea ei presiunea aflată pe marele favorite; pentru că nu există nicio îndoială că și în tabăra echipei din Covasna, această categorică victorie în trei meciuri împotriva trupei din Satu Mare, a ridicat niște semnale de alarmă.

(foto: facebook/baschetarad.ro)

Recomandările redacției