OLYMPUS DIGITAL CAMERAKalman Czister, preşedintele Comisiei politice a UDMR Arad a prezentat, în cadrul unei conferinţe de presă, situaţia din Uniune vizavi de alegerile care au loc în această perioadă în filială. Ale­gerile la nivel judeţean vor avea loc pe data de 8 iunie, iar în cadrul acestora va fi ales preşedintele şi organele de conducere pentru următorii doi ani. „Data de 8 iunie este una foarte importantă pentru noi. Vom alege preşe­dintele UDMR Arad, dar şi membrii Comisiei Delegaţiei Permanente şi Consiliul Reprezentanţilor Judeţeni. Pentru funcţia de preşedinte se pot depune candidaturile până cu 20 de zile înaninte de data alegerilor, adică până pe 18 mai. Candidatul de preşedinte poate fi propus de o organizaţie locală sau poate veni cu 70 de semnături de la membri ai Uniunii”, a explicat Kalman Czister.
Deocamdată a fost făcută o singură propunere pentru şefia UDMR Arad, anume Lebvente Bognar , care a fost propus de o oarganizaţe de cartier din municipiu.
Acesta spune că nu se aşteaptă la o luptă aşa cum vedem pe la alte partide politice din Arad pentru funcţiile care se vor pune în joc. „La noi situaţia nu este una similară cu cea din partidele politice. Nu suntem un partid politic în sensul celor existente pe eşichierul politic românesc. Noi reprezentăm o comunitate şi lucrurile stau altfel decât v-aţi aştepta” , a su­bliniat Levente Bognar.
Kalman Czister a întervenit la rândul lui pe această temă şi a lămurit lucrurile, spunând că a avut discuţii şi cu reprezentanţi ai altor organizaţii care susţin ideea continuităţii la nivelul preşedintelui UDMR Arad.

Recomandările redacției