Nu o să înţeleg niciodată de ce voi, ăştia fără nici o viziune, vă tot cramponaţi de faptul că Aradul a devenit un oraş mort. Că Oradea ne bate la fundul gol. Că Timişoara va fi capitală europeană. Că până şi la Lipova e mai bine decât în Arad. Şi faceţi nişte comparaţii de îţi stă mintea în loc. Ne doare a dracului de tare faptul că nu suntem nici capitală culturală europeană, nici mare centru turistic. Ori nu e adevărat.
Priviţi Aradul în anul centenarului
şi vedeţi puzderie de afişe cu „Arad-capitala Marii Uniri“. Sau cum scrie acolo. Deci suntem capitală sau nu? Suntem! Despre ce unire este vorba, o să vă explicăm imediat…
Îmi povestea un prieten revoltat, nu-i dau numele că e om mare, cum că ar fi urmărit o emisiune la Realitatea TV unde invitat pe piedestal era Falcă, care Falcă lua apărarea ungurilor în nu ştiu ce subiect. De aici şi revolta revoltatului. Păi nu a înţeles nimic omul.
Pentru Falcă, orice proiect este prea mic. Până şi axa aia Arad-Timişoara este gânganie faţă de ambiţiile prea-măritului. Aşa că: unirea marelui Arad cu mica Ungarie. Cât de greu poate să fie? Cetate avem, armată, avem, de motive nu ducem lipsă, mai rămâne doar să fie şi ei de acord cu asta.
Ţin minte o altă emisiune tv, de la acelaşi post, petrecută în urmă cu mulţi ani de zile, dar nu chiar aşa de mulţi încât să uit. Erau Zilele Aradului, iar Falcă a ordonat prin execuţie o mare campanie de promovare a acestui frumos oraş. Şi erau pline ecranele Realitatea TV de intervenţii din Arad, ba chiar şi-au trimis în delegaţie la noi pe cei mai vajnici apărători ai dreptăţii de la ei. Care moderatori, atunci când s-au vorbit cu Falcă la una scurtă, pe ecranele patriei, l-au întrebat cu ce se laudă. Iar Falcă a grăit că se laudă cu faptul că din ce în ce mai mulţi unguri din Ungaria învecinată cu Aradul vin să muncească în zona industrială. Din Arad, insistăm pe idee.
Ei bine, eu cred că atunci a pornit în mintea Luminatorului să încolţească Marele Plan. Zonă metropolitană – pace! Axă bănăţean-ardeleană-vise! Înfrăţire între co­- muna Arad şi oraşul Vârfurile, cam greu de făcut. Aşadar, trebuia inventată o unire. Cu Ungaria! Aşteptăm acum să vedem şi cum va fi pusă în practică această îndrăzneaţă idee. Cert e faptul că deja le-am generat ungurilor dorinţa de a se unifica cu noi. De acum, de noi depinde cum îi ocupăm. Trimitem Poliţia Locală peste ei sau, vorba bancului, le declarăm război şi ne predăm. În orice variantă, Bognar rămâne tot vice.

Pagină realizată de Cristian Ţiţca
Nu trageţi în articole. Acestea sunt pamflete şi nici măcar lor nu le place cât de reale sunt!

Recomandările redacției