Bolboașă a debutat în Liga a II-a pentru UTA fără gol încasat și cu pasă decisivă: „Tot ce vine din fotbal este un bonus pentru mine”

0
333

Confruntându-se cu o problemă musculară, Florin Iacob nu a fost riscat de Laszlo Balint în disputa cu Gloria Buzău și a apelat la portarul utilizat până acum doar în Cupa României. Iar Mirel Bolboașă a debutat cum nu se putea mai bine în Liga a II-a în tricoul UTA-ei. Goal-keeperul adus de la Petrolul nu a primit gol și a oferit assist-ul pentru reușita de 1-0 a lui Valentin Buhăcianu.
Până la urmă portarul de rezervă al „roș-albilor” nu a avut foarte mult de lucru, dar și când a avut s-a achitat bine de sarcini. „Mă bucur pentru debut, pentru victorie în primul rând. Am avut puține emoții la debutul în campionat pentru UTA, deși am ajuns la o vârstă la care tot ce vine din fotbal este un bonus. Din moment ce am trecut peste o accidentare dificilă și am o tijă și un șurub în picior, am învățat că este foarte important să fii sănătos, să faci sport și să te bucuri de fotbal”, a precizat Bolboașă.
Acesta a subliniat și importanța punctelor luate, totuși, împotriva unei echipe ce s-a prezentat la Arad cu linia a doua. „Indiferent cine dă pase decisive sau goluri sau rezolvă faze grele în apărare, importantă este victoria. Suntem pe primul loc, sper să rămânem acolo, Cred că meciul de astăzi era mult mai important decât îl vedeau unii, nu aveam voie să facem pași greșiți”, a mai spus numărul 12 al „Bătrânei Doamne”.
Ca și Iacob, Bolboașă are un joc foarte bun de picior, iar pasa decisivă de 70 de metri pentru Buhăcianu stă mărturie acestui lucru. „ Am mai dat pase de gol în carieră, cred că jocul meu de picior este unul dintre motivele pentru care am și fost adus la UTA. Și Florin este unul dintre cei mai buni portari din România la acest capitol. ” a declarat Bolboașă după succesul cu 3-0, cu SCM Gloria Buzău.
„Să îl treceți pe Mirel în caseta de meci cu un assist, pentru că e o realizare foarte importantă pentru un portar. A avut o contribuție majoră la primul gol, practic a fost momentul care ne-a deblocat și i-a dat și lui mai multă încredere. Așdar, îi transmit felicitări și lui Mirel pentru că a reușit să facă un meci bun și se demonstrează că jucătorii care fac parte din vestiarul echipei UTA Arad au valoare. În plus, au caracter, își fac treaba în momentul în care se apelează la serviciile lor”, a fost și remarca lui Laszlo Balint, legată de portarul său.
Mirel Bolboașă s-a născut pe 11 iulie 1989 la Pitești și s-a lansat la FC Argeș, unde a jucat până în 2011. Următoarele borne ale carierei sale au fost Viitorul Constanța, CS Buftea, FC Clinceni, Petrolul Ploiești, Universitatea Cluj și FCM Târgu Mureș. Din 2017 a activat la Petrolul Ploiești, de unde a venit la Campioana Provinciei, alături de Cristi Pușcaș.
Pe 21 mai 2016, actualul portar al UTA-ei a suferit o dublă fractură de tibie şi peroneu chiar într-un meci disputat în județul Arad. E vorba despre deplasarea Universității Cluj la Pâncota, pierdută cu 1-0 de clujeni în fața Șoimilor. Bolboașă a stat aproape un an departe de gazon, dar a revenit în circuit, chiar dacă s-a ales cu o tijă și un șurub în picior.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.