Nou-promovata Cetate Săvârșin a reușit surpriza pe terenul din Sânnicolau Mic învingând echipa de Liga a IV-a a clubului UTA, care are în componență jucători ce vor evolua de săptămâna viitoare în campionatul Ligii III-a. Covaci părea că pune lucrurile în ordine cu un gol înainte de pauză, dar Flavius Pavel a trimis cele două echipe la egalitate la cabine. Oprea a întors situația la reluare, după care Irimia a închis poarta.
„Am făcut câteva schimbări față de prima etapă, am rezolvat contractul lui Flavius Pavel și am adus jucători noi, pe Alex Drăgan de la Sântana, dar și pe Cotuna de la Aqua Vest. A intrat și Oprea de la Făget care a fost suspendat la prima etapă și eu zic că am arătat destul de bine. Am câștigat fără drept la apel. Am luat gol la singura ocazie clară a gazdelor, dar am reușit să egalăm imediat prin Flavius Pavel. În repriza a doua am marcat prin Oprea și am mai avut și un penalty refuzat la Marc, prin minutul 75”  susține Cătălin Neamț, antrenor-jucător la Cetate Săvârșin.
„Am reușit să facem doar două partide de verificare, cu Bârzava și Făget și facem două antrenamente pe săptămână. Avem stabilitate, ne ajută Pri-măria și dacă am decis să jucăm în Liga a IV-a, vrem să nu ne facem de râs și să nu retrogradăm. Am pierdut cu Curticiul în prima eta­pă nefiind pregătiți și lipsiți de aportul unor fotbaliști cu experiență. Acum, cu UTA 3, ne-am pre­zentat foarte bine. Cred că ne-au tratat de sus, ei care se pregătesc zilnic credeau că vom fi ușor de bătut, dar după joc pot spune că nu a fost diferență în­tre ei și noi decât la pregătirea fizică și la posesie. Au ținut mult mingea, au pasat, dar la ultima pasă nu s-au mai descurcat. Practic, singura lor ocazie a fost golul. Sincer, mă așteptam la mai mult din partea lor, au echipă bună, dar nu-i văd prea bine în perspectiva Ligii a III-a și a campionatului Elite U19 la cum s-au prezentat cu noi” a adăugat fostul utist, actualmente profesor de sport la Săvârșin.
Formații:
UTA III: Stanciu – Moza (Toma), Wild, D. Lazăr, Copaci – Brănișteanu (Vasile), Coadă (Pop) – Ghergar, Covaci, Ghiunghiuș (Mandache) – Ignea.
Cetate Săvârșin: Irimia – Nicola, Drăgan, Căliman, Cotuna – Ursu­lescu, Iștoc, Pavel (Băzăvan), Marc (Penescu) – Neamț (Sălășan), Oprea (Dumitrescu).
Arbitri: Daniel Burcă – Alina Mihoc și Zoltan Nagy
Etapa viitoare, UTA III merge la Socodor, iar Săvârșinul primește vizita celor de la Zăbrani.

Recomandările redacției