UPDATE 2: Misiunea pirotehnică a cadrelor ISU Arad s-a încheiat azi. Astfel, astăzi, au mai fost descoperite încă 11 bombe de aruncător de diferite calibre 120 mm, 82 mm alungit și 82 mm.

UPDATE:  Duminică a fost reluată misiunea, echipa pirotehnică descoperind alte 35 de proiectile. „Astăzi (n.r. – duminică) echipa pirotehnică din cadrul ISU Arad formată din Lt. Avrămescu Adelin și Plt.maj. Dincă Valentin, au continuat misiunea de căutare a unor elemente de muniție rămasă neexplodată din timpul conflictelor militare. După cercetarea amănunțită a zonei de la periferia municipiului Arad (zona Canalul Mureșul Mort), pirotehniștii ISU Arad au dezgropat și ridicat alte 35 de elemente de muniție fiind vorba despre bombe aruncător, după cum urmează:  17 proiectile de calibru 120 mm; 13 proiectile de calibru 82 mm alungite; 5 de calibru 82 mm  Astăzi misiunea s-a încheiat odată cu lăsarea întunericului, urmând ca mâine dimineață sa fie reluate căutările. Zona este balizată”, spun reprezentanții ISU Arad.

Nu mai puțin de 14 bombe de aruncător din cel de-al doilea Război Mondial au fost descoperite, sâmbătă, la ieșire din Arad spre Nădlac. Echipa pirotehnică a ISU Arad formată din locotenent Avramescu Adelin și plt.maj. Dincă Valentin a executat o misiune pirotehnică la marginea municipiului Arad unde muncitorii care lucrau la decolmatarea canalului Mureșel au descoperit o bombă. Pirotehniștii au cercetat terenul cu detectorul de metale și au descoperit încă 13 bombe de aruncător, 9 de calibru 120 mm și 5 de calibru 82 mm. La lăsarea întunericului echipa pirotehnică a încetat misiunea, aceasta fiind reluată duminică. Locul în care au fost găsite proiectilele a fost securizat și păzit de către jandarmii de la IJJ Arad. Cele 14 bombe de aruncător vor fi transportate și distruse în condiții de siguranță. Proiectilele au fost descoperite în zona magazinului Brico Depot, la aproximativ 500 de metri de centrul comercial.

Recomandările redacției