Bonificații de 10 la sută din impozitul pe profit pentru plata la termen a obligațiilor fiscale

0
325

Contribuabilii plătitori de impozit pe profit, precum și cei plătitori de impozit pe veniturile microîntreprinderilor, care au plătit impozitele datorate la termenul scadent, respectiv 25 iulie 2020 inclusiv, pentru trimestrul II, și 25 octombrie 2020 inclusiv, pentru trimestrul III, beneficiază de o bonificație de 10% calculată asupra impozitului.
Bonificația se aplică în mod corespunzător și pentru contribuabilii care intră sub incidența prevederilor articolului 16, alineat (5) din Legea 227/ 2015, cu modificările și completările ulterioare. Acești contribuabili beneficiază de bonificația prevăzută în alineatul (1) , dacă achită impozitul datorat trimestrial sau plata anticipată trimestrială până la termenul scadent cuprins, în perioada 25 aprilie – 25 iunie inclusiv și respectiv, în alineatul (1^1 ), dacă achită impozitul datorat trimestrial sau plata anticipată trimestrială până la termenul scadent cuprins în perioada 25 septembrie – 25 decembrie 2020 inclusiv.
Contribuabilii care aplică prevederile men­ționate, determină impozitul pe profit ori impozitul pe veniturile microîntreprinderilor de plată prin scăderea din impozitul datorat al bonificației calculate.
„Baza legală pentru acordarea acestor bonificații este Ordonanța de Ur­gență nr. 99/2020 privind unele măsuri fiscale, modificarea unor acte normative și prorogarea unor termene publicată în Monitorul Oficial nr. 555/25.06.2020“, preci­zea­ză Călin Arusti, purtător de cuvânt la Administrația Județeană a Finanțelor Publice Arad. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.