Doi soți din Arad îi pun în umbră pe Bonnie and Clyde, cei doi tâlhari din SUA care au captat atenția presei americane în timpul Marii crize economice.
Luni, 11 martie, polițiști din cadrul Serviciului de Investigații Criminale Arad au efectuat trei percheziții, pe raza județului, la locuințele unor persoane bănuite de furt calificat și distrugere.
Astfel, au fost descoperite și ridicate mai multe instrumente de spargere, două butelii de oxigen și acetilenă, racordate la furtunuri cu regulator de gaz cu manometre, și un cablu electric cu electroșoc, confecționat artizanal.
„În urma investigațiilor a reieșit că, în perioada 6 – 14 ianuarie a.c., persoanele vizate ar fi încercat să sustragă bani dintr-un ATM din Timișoara, iar la data de 14 ianuarie a.c., ar fi sustras 424.880 de lei din interiorul unui bancomat din Arad, în urma provocării unei explozii care a distrus ATM-ul” spun reprezentanții IPJ Arad.
De asemenea, după ce un bărbat a fost depistat în municipiu, a fost indisponibilizat autoturismul folosit la săvârșirea faptelor. Bărbatul și femeia au fost reți­nuți, pe baza de ordonanță de reținere, urmând a fi prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Arad, fiind cercetați pentru săvârșirea infracțiunilor de furt calificat și distrugere.
În investigațiile desfășurate sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Arad și sub coordonarea Direcției de Investigații Criminale au fost angrenați și polițiști din cadrul Institutului Național de Criminalistică, Unitatea Centrală de Analiză a Informaţiilor, Direcția Operațiuni Speciale din Inspectoratul Ge­neral al Poliției Române, precum și colegi de la Serviciul de Combatere a Criminalității Organizate Arad și de la inspectoratele de poliție din județele Timiș, Bihor, Maramu­reș, Cluj, Brașov, Argeș și Direcția Generală de Poliție a Municipiului București.
Este vorba despre un bărbat de 32 de ani, cu domiciliul în Semlac și o tânără de 28 de ani, din Dumbrăvița, județul Timiș.
Explozia din Alfa
Amintim că o explozie a avut loc, în noaptea 13/14 ianuarie a.c., la un bancomat aflat lângă un magazin din municipiu, fiind provocată de hoţi care au încercat astfel să scoată bani din aparat. În noaptea de duminică spre luni, în jurul orei 1.30, polțiștii au fost sesizați despre faptul că la un bancomat situat pe strada Tunarilor din municipiu, ar fi avut loc o explozie, distrugându-l. Sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Arad s-au efectuat cercetări în vederea identificării persoanelor care se fac vinovate de comiterea faptei și tragerii la răspundere penală sub aspectul să­vârșirii infracțiunii de furt calificat. Explozia a avut loc la un bancomat aflat pe strada Tunarilor, la magazinul Carrefour, şi a fost una de mică intensitate.
Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Arad, George Pleşca, a precizat că pompierii au fost solicitaţi să intervină pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o parte din peretele de rigips care acoperea bancomatul. Pompierii au fost alertați de angajații firmei de pază care au intervenit când s-a declanșat alarma. „Am fost solicitaţi să intervenim de către firma care asigură paza în acea locaţie. Când a ajuns echipajul, incendiul ardea mocnit, fără flacără, degajând fum, la peretele din spatele bancomatului. Am intervenit cu o autospecială, incendiul nu a fost de mari dimensiuni, l-am stins în câteva minute”, ne-a declarat George Pleşca.
Surse din rândul anchetatorilor au declarat că trei casete metalice cu bani au fost extrase după ce bancomatul a fost distrus, hoţii introducând gaz dintr-o butelie pentru a declanşa explozia. Gazul ar fi fost introdus în bancomat prin fanta frontală. Explozia a distrus complet aparatul, dar a provocat pagube şi în holul magazinului Carrefour unde acesta era amplasat. În fuga lor, hoții au „uitat” o casetă cu bani pe care nu s-au mai întors să o recupereze și s-au urcat într-o mașină, banii fiind găsiți de angajații firmei de pază. Cert este că și interiorul magazinului în incinta căruia era amplasat aparatul a fost deteriorat în urma exploziei, pagubele fiind deloc neglijabile.
Pe numele bărbatului bănuit de furt calificat și distrugerea bancomatului, magistrații au emis mandat de arestare pre­ventivă pentru 30 de zile.

Recomandările redacției