Legenda tenisului mondial masculin, Boris Becker, va rămâne fără o mare parte a trofeelor câştigate în întreaga carieră, din cauza problemelor financiare cu care se confruntă.
Devenit lider mondial în tenisul masculin în 1991, Boris Becker a devenit o emblemă a tenisului german, terminându-şi cariera cu şase titluri de Mare Şlem, singurul trofeu major care i-a scăpat fiind Cupa Muscheta­rilor, de la Roland Garros.
Deşi a avut o carieră răsunătoare, în iunie 2017 Curtea Supremă din Germania a declarat falimentul pentru el, ca urmare a impozitelor neplătite de fostul număr unu din tenisul mondial încă din 2002. „Bum-Bum” datorează milioane de euro statului.
Astfel, trofeele sale au fost confiscate, iar acestea vor fi scoase la licitaţie între 24 iunie şi 11 iulie. În plus, fostul tenismen va pierde şi alte accesorii care i-au aparţinut.
Boris Becker este doar unul dintre ana­liştii Eurosport care asigură expertiza de cel mai înalt nivel pe durata transmisiunilor de la Roland Garros.
Germanul a petrecut 12 săptămâni pe prima poziţie în clasamentul ATP, a câştigat primul titlu de Mare Şlem la 17 ani, la Wimbledon, a mai triumfat de alte două ori la Londra şi la Australian Open şi o dată la US Open.
În plus, în 1992, Boris Becker a câştigat aurul olimpic în proba de dublu.

Recomandările redacției