botisollozAflat la final de contract, fundaşul arădean a decis să se despartă de divizionara secundă maghiară Elore Bekescsaba, pentru care a evoluat timp de un sezon. Cu alte experienţe în anii trecuţi în Ungaria, la Ferencvaros, Zalaegerszeg şi Honved, Botiş se află din nou în discuţii cu echipe din ţara vecină: „Am încheiat conturile cu cei din Bekescsaba şi deocamdată sunt în vacanţă, mă antrenez individual. Sunt în discuţii cu câteva echipe de liga a doua din Ungaria, dar încă nu e nimic concret, în cel mult două săptămâni mă voi decide. Nu vreau să plec prea departe de casă, de aceea mă orientez tot prin apropiere.”
Norbi Varga a părăsit şi el legiunea arădeană de la Bekescsaba, unde în schimb au rămas Calvin şi Leucuţa. Legat sufleteşte de culorile alb-roşii, Botiş nu exclude o revenire la UTA, totuşi destul de puţin probabilă în condiţiile haosului din Calea Aurel Vlaicu: „Cu mare plăcere mi-aş încheia cariera la UTA, dar la ce degringoladă e acolo, nu ştiu ce să zic… Nu am vorbit cu nimeni, nu am nici o ofertă de la Arad, dar în cazul în care m-ar căuta cineva e posibil orice. Depinde de condiţii şi de ce mi s-ar oferi.”
Botiş este dezamăgit şi el de ceea ce se întâmplă la Arad, unde nu se gă­sesc oameni şi soluţii care să îi asigure celei mai titrate echipe din provincie măcar un trai decent: „De o grămadă de vreme lucrurile sunt la fel la UTA, de aceea am plecat şi eu la un moment dat. Este mare păcat pentru suporteri şi pentru un oraş ca Aradul că nu se găsesc bani pentru o minimă stabilitate financiară. Şi în iarnă am înţeles că s-a pornit de la zero şi acum iar s-a ajuns la datorii de 3-400 de mii de euro. Nu sunt bani mulţi pentru un om potent financiar, care vrea să facă ceva cu adevărat:”
Fostul fundaş al Bătrânei Doamne ia în calcul şi debutul carierei în antrenorat, asta în cazul în care va pune ghetele în cui: „Nu exclud nici varianta retragerii, asta dacă nu se concretizează nimic în Ungaria sau de unde mai vin eventual alte oferte. În schimb mă gândesc serios să fac şcoala de antrenori, acum studiez documentaţia.”

Recomandările redacției