Botiș: „UTA s-a mutat pe strada Progresului! Luptăm pentru ce am fost, pentru ceea suntem, pentru ceea ce vom fi”

0
206

botis hunedoara„Sore” se întorcea acasă acum două veri și în jurul lui și a lui Norbert Varga s-a clădit noua echipă a UTA-ei. În acești doi ani, Sorin Botiș a fost reperul principal al Bătrânei Doamne. După joc, căpitanul s-a descătușat și a trăit la maxim reușita.
„E o încununare a muncii de un an, o muncă pe care am dus-o zilnic. Încredere am avut mereu, am încercat să le-o transmit și mai tinerilor mei colegi. Campionatul a fost lung și foarte greu. Ultima etapă arată realitatea, mă bucur pentru reușita echipei. Spiritul trebuie să meargă în continuare, suntem datori și mândri pentru trecutul nostru. Suntem pe drumul bun, cu o echipă cu mulți arădeni și jucători importanți care s-au încadrat și au dat totul pentru obiectiv. Cum a spus și Roli Nagy, UTA obligă. Acești copii, dar și cei de la echipa mea și a lui Norbi, trebuie să știe ce înseamnă UTA. E important ce a fost cu UTA mare, când s-au câștigat campionate, acum UTA e mică, dar e pe strada Progresului, la propriu și la figurat”, a analizat căpitanul, cu aluzie directă la ce s-a întâmplat după meci: Sorin Botiș a invitat întreaga echipă la o petrecere memorabilă, organizată chiar la el acasă, pe strada Progresului din Cartierul Bujac!
Înaintea petrecerii, „Sore” a vorbit franc despre tot ce s-a întâmplat. „De doi ani am început o muncă, acum poate pare ușor, dar la un moment dat a părut și imposibil. Ne bucurăm astăzi pentru ce am realizat pe parcursul anului, de mâine începe altă etapă pentru UTA, pentru Arad. „Utist” e sinoni­mul cuvântului arădean. Pe unde am fost m-am mândrit că sunt arădean. E o zi mare pentru noi. Au fost și persoane care ne-au contestat, dar pentru cei care au fost cu adevărat lângă noi, familii, avem mulțumiri de adresat. Despre cei care mai cârcoteau, cine e suporter al acestei echipe e bine să țină cont că însuși cuvântul pleacă direct de la a susține jucătorul, nu de a-l blama și contesta tot timpul. Cei trei băieți, Voicu, Bodea și Hlistei, și-au făcut datoria, și-au cerut scuze pentru situația de atunci, când fiecare suporter s-a simțit oarecum lezat. Regretăm incidentul, dar totuși, băieții merită respect și să fie reprimiți la prima echipă, și-au adus aport considerabil. Iar oamenii potenți financiar să-și îndrepte atenția spre echipă. Așa cum Pozsonyi sau Lereter au adus faimă, așa poate un Varga, Botiș, Piț, au adus faimă aici sau în altă țară. În urma lor vor veni copiii, la rândul lor vor trebui să dea
exemplu pe mai departe. Avem speranță pentru ce vine. Luptăm pentru ce am fost, pentru ce suntem, pentru ce vom fi. Fac apel la fiecare om cu cultură fotbalistică să vină aproape de echipă. Am fost la 0 acum doi ani, acum suntem pe val, promovați, Aradul și copiii merită să simtă ce înseamnă UTA. Eu voi rămâne în fotbal, am grupa de copii, planurile sunt mari. Când mă gândesc la egalul cu Pecica, când am avut ședință după meci, am zis că nu e gata campionatul cât avem șanse nu avem cum să dezarmăm. Ăsta trebuie să fie spiritul fiecărui arădean. Asta o avem, nu ne comparăm cu Real Madrid, nu dăm pase la firul ierbii, nu avem nici teren, nu toată lumea poate trăi o viață într-un Mercedes. Momentul mi l-am dorit foarte mult”, a mărturisit căpitanul, completat de antrenorul Roli Nagy: „M-am bucurat să-l vedem și pe Marius Țucudean la acest meci, bucuros, la rândul lui, și el”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.