Boul Roșu, cea mai dubioasă zonă din Arad

0
1158

Foarte multe știri au apărut în ultima vreme, marea majoritate având ca subiect principal o zonă cunoscută în Arad, o zonă de care multora le este frică și nu își doresc să petreacă prea mult timp pe acolo. Este vorba despre zona Boul Roșu, un loc care a început să-i epuizeze pe cei mai mulți care locuiesc acolo pentru că nu mai știu ce fel de măsuri să ia ca să reușească să readucă liniștea pe străzi.

Oamenii au început să se simtă nesiguri, să le fie frică să umble noaptea pe stradă și să nu mai suporte când, la fiecare colț, găsesc oameni ai străzii, adăposturi improvizate și gunoaie peste măsură.

Cazuri au fost până acum, nenumărate, și toate includeau ceva ce fac oamenii străzii. Foarte multe sesizări ajung atât la poliție, cât și în mediul online pentru că nu mulți mai au nervii necesari ca să vadă zilnic lucruri de acest gen. Din nefericire, cu toate că lumea își dorește ca poliția să stea mereu pe aproape, chiar să se deschidă o secție în zonă, lucru care oricum nu are cum să se întâmple peste noapte.

Gunoaie peste tot, locatarii enervați la culme pentru că autoritățile nu au cum să scape de toți oamenii străzii din zonă. Așadar, ca să se sfârșească într-un timp cât mai scurt calvarul prin care trec toți, oamenii au început să semneze o petiție pentru finanțarea unei noi secții de poliție care să își aibă sediul în zona Boul Roșu și care să poată să patruleze mereu pe străzile din zonă în scopul reducerii liniștii publice.

Cel mai ușor, după ce au făcut mai multe plângeri, arădenii au început să dezbată subiectul în mediul online, un grup de facebook numit „Municipiul Arad“ fiind sursa noastră. Cei mai mulți s-au arătat deranjați până peste cap de tot ceea ce înseamnă oamenii străzii, gunoaiele făcute de aceștia și că măsurile care se iau pentru oprirea lor sunt mult prea ușor de suportat în comparație cu faptele lor.

O membră a grupului care are postări frecvente ce scot în evidență problemele orașului și în special a zonei în cauză spunea într-o postare: Așa arată un cuib de boschetari din Boul Roșu, proaspăt amenajat în locul garajelor demolate din spate de la Profi. Aici «locuiau» ieri o femeie cu un copil care acum bântuie orașul la cerșit. Aici, printre resturi de moloz își fac nevoile, dorm și deranjează cetățenii, sunt fără adăpost și, mai grav, cu un copil. Poliția ar trebui să ii ridice de aici, și să ii trimită de unde au venit sau măcar să ia Protecția Copilului acel copil.

Cetățenii care locuiesc acolo, în casele din zonă se tem să ii gonească fiindcă se pot trezi cu «surprize» aruncate peste gard, dar toți au semnat deja petiția pentru înființarea unei secții de poliție în zonă!“.

Petiția a strâns semnături, cetățenii se mobilizează

Această petiție este un proiect care se demarează în rândul cetățenilor, în special locuitorii din Boul Roșu. Este vorba de un mod prin care oamenii încearcă să se mobilizeze și să ia atitudine în fața celor care se pare că le-au invadat străzile. Sătui de situația în sine, singura soluție pe care au mai văzut-o a fost aceea de a încerca să semneze o petiție și să îi convingă pe cei din conducerea orașului să deschidă o nouă secție de poliție: „Bună ziua tuturor! Vreau să anunț locuitorii din zona Boul Roșu-Biserica Sârbească și împrejurimi că se face o campanie de adunat semnături pentru a înființa o secție de poliție în zonă. Având în vedere numărul mare de incidente și oameni speriați și nemulțumiți de situația actuală, aceasta este o acțiune civică inițiată de Mihai Vârtaci la care așteptăm să se alăture cât mai multă lume. Nu garantează nimeni un succes imediat, dar măcar ne străduim să facem ceva pentru oraș și pentru propria siguranță. Dacă doar așa putem aduce în atenția organelor de ordine situația,și așa îi putem convinge să își facă datoria, asta vom face! Și recomand cetățenilor din toate zonele invadate de cerșetori, boschetari, drogați, să facă la fel. Cu cât mai multe semnături, cu atât mai bine! Iar pasul următor, probabil, va fi să aducem televiziuni naționale să filmeze zona,să vadă toată țara,ce viață ducem aici.

Cei care doresc să semneze, scrieți în comentarii și ne vom întâlni în weekend, undeva în zonă. Precizez că nu e nevoie de datele personale, doar numele și adresa!

Vă mulțumesc anticipat celor care doriți să vă implicați! Vă mai spun că nu are legătură cu politica, totul e pur civic, pentru salvarea și igienizarea orașului nostru invadat, din păcate, de cerșetori!“, se adresa aceeași membră activă a grupului, A.F., celor care sunt membrii ai grupului și își doreau să ia parte la acțiune.

Această petiție a început să se demareze încă din data de 25 iulie când oamenii s-au mobilizat ușor ușor ca să ajungă la un rezultat, cu speranța că acesta va fi favorabil și că vor primi ceea ce își doresc.

Sursă foto: A.F, Municipiul Arad

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.