cinegeticPoliţiştii Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase au identificat, marţi, un bărbat bănuit de comiterea infracţiunilor de braconaj cinegetic şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.

Oamenii legii au fost sesizaţi de către personalul Direcţiei Silvice Arad despre faptul că un bărbat s-a deplasat cu un autoturism de teren, pe fondul de vânătoare nr. 5 Sâmpetru German – Gheduş, situat în apropierea localităţii Secusigiu.

În urma activităţilor desfăşurate, colegii mei l-au identificat pe cel în cauză, în persoana lui S. V., de 53 de ani, iar din verificările efectuate s-a stabilit că, în seara zilei de 11 august a.c., acesta s-ar fi deplasat pe terenurile agricole din zona localităţii Secusigiu, aparţinând fondului de vânătoare respectiv, având asupra sa o armă de vânătoare cu glonţ, proprietate personală, armă deţinută în condiţii legale, pe care ar fi avut montat un sistem de iluminare ce permite ochirea şi tragerea pe timp de noapte. De asemenea, în urma extinderii verificărilor, poliţiştii au constatat că acesta nu poseda autorizaţie de vânătoare, conform legislaţiei în vigoare, ne preciza Ovidiu Liber, purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Arad.

Pe numele bărbatului a fost întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de braconaj cinegetic şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, arma de vânătoare fiind ridicată în vederea continuării cercetărilor.

Recomandările redacției