Braconaj piscicol pe albia Râului Mureş

0
354

braconaj piscicol
Jandarmi din cadrul Grupei de Supraveghere și Ordine Publică Lipova, în colaborare cu inspectori piscicoli din cadrul Agenției Naționale pentru Pescuit și Acvacultură – Filiala Regională Transilvania, au desfășurat, marţi, o acțiune pe linia prevenirii și combaterii faptelor de natură contravențională sau penală în domeniul piscicol.
Pe timpul acțiunii ce s-a desfășurat pe albia râului Mureș, a fost depistat, în zona Milova, un bărbat în vârstă de 58 de ani, din municipiu, la controlul efectuat în autoturismul acestuia găsindu-se un recipient cu pești vii, din specia caras, ce aveau dimensiuni sub cele prevăzute de lege.
„În autoturism s-a mai găsit o plasă monofilament și pești din specia șalău, cu dimensiuni între 40 și 75 cm. În apropiere, în apa râului Mureș, a mai fost găsită o plasă de pescuit tip setcă în care erau prinși pești”, preciza mr. Emilia Fînaţă, ofiţer de presă în cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Arad.
Având în vedere că pescuitul, prin orice metode, al reproducătorilor, în perioadă de prohibiție și deţinerea sau folosirea la pescuit de către persoanele neautorizate a năvoadelor, voloacelor, prostovoalelor, vârşelor, vintirelor, precum şi a altor tipuri de unelte de pescuit comercial reprezintă infracțiuni, persoanei în cauză i-au fost întocmite actele de sesizare, necesare organelor de urmărire penală.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.