Braconierul Raul Hanțig e în arest la domiciliu, dar… nu îi prea convine

0
802

Judecătoria Gurahonț a decis să fie ceva mai blândă cu braconierul Raul Hanțig, plasându-l în arest la domiciliu. „Respinge propunerea Parchetul de pe lângă Judecătoria Gurahonţ, de prelungire a măsurii arestării preventive a inculpatului, înlocuieşte măsura arestării preventive, cu măsura arestului la domiciliu”, se arată pe portalul instanței.

Cu toate acestea, Hanțig care până acum a fost la „răcoare”, nu e mulțumit de arestul la domiciliu, astfel că a depus contenstație împotriva măsurii restrictive. „În baza art. 235 alin. 1 Cod proced.penală rap. Decizia RIL nr. 20/2017 pronunţată de Înalta Curte Casaţie şi Justiţie respinge excepţia nulităţii absolute a sesizării formulate de Parchetul de pe lângă Judecătoria Gurahonţ privind prelungirea măsurii arestului preventiv faţă de inculpatul Hanţig Raul Pavel. În baza art. 425 ind. 1 alin.7 pct.1 lit. b Cod procedură penală, raportat la art. 204 Cod proced.penală respinge contestaţia formulată de inculpatul-contestator Hanţig Raul Pavel, deţinut în Arestul IPJ Arad, precum şi contestaţia formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Gurahonţ împotriva încheierii penale nr. 4/UP din 08.04.2019, pronunţată de judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Gurahonţ în dosarul nr. 430/238/2019. Menţine încheierea atacată. În baza art. 275 alin. 2 Cod procedură penală obligă inculpatul contestator să plătească statului suma de 100 lei cheltuieli judiciare în cadrul contestaţiei. Definitivă. Pronunţată în camera de consiliu din 09.04.2019”, se arată în soluția pe scurt a Tribunalului Arad.

Amintim că, în noaptea de 9/10 martie a.c., în urma unei acțiuni a Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase în zona Hălmagiu-Gurahonț, a fost descoperit la braconaj Hanțig Raul Pavel. Întrucât acesta nu s-a supus somației polițiștilor, s-au tras două focuri de armă, ca avertisment. Persoana în cauză ar fi braconat un căprior. Potrivit unor informații, anul trecut acesta a mai fost descoperit de către o echipă a Serviciului Arme cu o carabină, însă a reușit să se sustragă de la răspunderea penală.

Ulterior, după focurile de avertisment trase pe fondul 64 de vânătoare Luncșoara din zona Gurahonț, magistrații Judecătoriei Gurahonț au dispus măsura arestului preventiv pentru 30 de zile în cazul tânărului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.