Brașovenii au pierdut două „piese” importante pentru deplasarea din Podgorie

0
225

Încetul cu încetul cele două mari favorite la promovarea în Liga 1, Gaz Metan Mediaș și FC Brașov și-au revenit din pumni și ocupă locuri  mai aproape de pretențiile lor. În această săptămână, ambele au în față echipe arădene, „stegarii” azi pe Șoimii Pâncota, iar sibienii, duminică, pe UTA.
Confruntările se anunță echilibrate, mai ales că brașovenii nu vin cu efectivul complet în Podgoria arădeană. După meciul cu CSM Râmnicu Vâlcea, „galben-negrii”         și-au pierdut doi dintre mijlocașii titular. Este vorba despre Vlad Munteanu, care s-a ales cu o fractură de os zigomatic și de Claudiu Codoban. Acesta din urmă acuză dureri mari la spate și a rămas și el acasă. „Munteanu este un jucător important pentru noi, traversa o formă bună, astfel că accidentarea ne dă peste cap planurile pentru următoarele meciuri”, a spus despre fotbalistul său antrenorul Adrian Szabo, preluat de Monitorul Expres.
Pe de altă parte, însă, ardelenii vin motivate la Pîncota și asta pentru că li s-au virat în conturi salariul pe luna septembrie, iar jucătorii au încasat și primele afe­rente victoriei cu CSM Râmnicu Vâlcea (250 de lei de titular și 150 de rezervă). Cum în ultimii cinci ani la FC Braşov se vorbea despre restanţe salariale de câteva luni, „stegarii” au parte de un alt tratament în liga secundă. „Este adevărat că s-a plătit salariul pe luna septembrie. Chiar nu ştiu câte echipe din fotbalul românesc sunt cu salariile la zi către jucători. Noi am făcut eforturi şi iată că ne-am ţinut cuvântul dat jucătorilor înaintea startului campionatului. Echipa e pe drumul cel bun, am obţinut trei puncte extrem de importante în meciul cu CSM Râmnicu Vâlcea. Acum trebuie să continuăm pe aceeaşi linie ascendentă şi să obţinem victoria şi în meciul cu Şoimii Pâncota”, a declarat pentru aceeași sursă Vasile Dochiţa, preşedintele clubului brașovean.
În fine, antrenorul „stegarilor” recunoaște că nu prea știe la ce să se aștepte din partea pîncotanilor. „Suntem dezavantajaţi de faptul că nu cunoaştem mare lucru despre adversarul nostru de miercuri. Nu avem imagini cu Şoimii Pâncota, aşa cum ei, probabil au, după ce partidele noastre au fost televizate. Avem doar nişte informaţii de la diverşi antrenori sau alte persoane. Noi trebuie să fim pregătiţi din toate punctele de vedere şi ne dorim foarte mult să obţinem un rezultat pozitiv. Cei de la Pâncota au pe bancă cel mai experimentat antrenor din serie. Ionuţ Popa a dovedit că îşi poate pune amprenta pe evoluţia echipei pe care o antrenează”, a precizat Adrian Szabo.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.