Baschetbalistele arădene evită o deplasare destul de lungă înainte de Revelion, după ce echipa din Brașov a anunțat că sala de sport e ocupată cu un târg. Formația de sub Tâmpa ar fi putut să organizeze meciul doar duminică (30 decembrie) seara, condiții în care s-a ales varianta de a inversa ordinea „duelurile”. Turul din Grupa Roșie se va disputa la Arad, sâmbătă, 29 decembrie, de la ora 17, iar revanșa va avea loc anul viitor, la Brașov.

Profesorul Moraru spunea că un loc 3 e posibil de realizat în acest an, contracandidetele fiind CSM Târgoviște și Olimpia CSU Brașov. Echipa dâmbovițeană s-a impus în urmă cu 5 zile chiar pe Mureș, așa că partida cu teamul lui Dan Calancea devine deja foarte important în „cheia” podiumului. „Ne asumăm responsabilitățile înfrângerii cu Târgoviște, dar, pe de altă parte, am și făcut memoriu împotriva arbitrajului, prezentând nu mai puțin de 16 faze litigioase comisiei. Dar, oricum rezultatul nu mai poate fi schimbat, tot ce avem de făcut este să ne mobilizăm pentru meciurile ce urmează. Ne bucurăm că am reușit să aducem meciul cu Brașovul la Arad, sperăm să le oferim susținătorilor noștri o ultimă bucurie în acest an. Se întâlnesc două echipe echilibrate valoric, dovadă că în prima parte acest sezon ne-am împărțit victoriile. Atitudinea poate face diferența, sper ca în favoarea fetelor noastre”, susține Marce Urban.

Comunitatea arădeană este în doliu după dispariția prof. univ. dr. Aurel Ardelean, ICIM-ul datorându-i și lui câteva dintre trofeele cucerite în ultimul deceniu. „Suntem profund îndurerați de decesul domnului profesor Ardelean, un om de valoare al orașului, al învățământului arădean, care ne-a susținut necondiționat ani de-a rândul. Fără sprijinul său și al Universității de Vest Vasile Goldiș, palmaresul clubului ar fi fost mai sărac azi. Va rămâne în filele de istorie al ICIM-ului la loc de cinste. Dumnezeu să-l odihnească și sincere condoleanțe familiei dânsului”, a mai transmis președintele „galben-albastrelor”.

Partida dintre FCC ICIM Arad – CSU Olimpia Brașov contează pentru etapa a doua Grupei roșii.

Recomandările redacției