Este doliu în lumea muzicală internațională, după ce formația Depeche Mode a anunțat decesul unuia dintre membrii importanți ai grupului. Andrew Fletcher, cunoscut în cadrul trupei ca Andy Fletch, a fost unul dintre co-fondatorii celebrei formații de rock alternativ. Acesta s-a stins la vârsta de 61 de ani.

Un membru Depeche Mode a murit. Andy Fletch avea doar 61 de ani

Andrew Fletcher, născut în Anglia la Nottingham, a fost co-fondatorul și cântărețul la clape pentru o perioadă din cadrul celebrei trupe Depeche Mode. Acesta a devenit ulterior managerul formației ale cărei hit-uri au cucerit întreaga lume. Din păcate, colegii săi au anunțat teribila veste recent, pe rețelele de socializare, unde au postat un mesaj emoționant despre fostul lor coleg. Andy Fletch s-a stins din viață la vârsta de 61 de ani, după o carieră dedicată muzicii.

„Suntem șocați și copleșiți de durere după vestea trecerii în neființă a dragului nostru prieten, membru al familiei și coleg de trupă Andy „Fletch” Fletcher. Fletch era cunoscut pentru inima sa de aur, fiind mereu alături de cei care aveau nevoie de sprijin, o conversație antrenantă, o porție de râs sau o halbă rece. Sufletul nostru este alături de familie și vă rugăm să îi păstrați în gânduri și să le respectați intimitatea în aceste momente grele.”, au scris reprezentanții Depeche Mode pe pagina oficială de Facebook.

Contribuția lui Fletch în cadrul trupei
Andy Fletch a fost inițial basistul formației French Look, din care făcea parte și Vince Clarke. El a trecut însă la sintetizator când a intrat în Composition of sound, trupă la care s-a alăturat și Martin Gore. Cei trei aveau să formeze ulterior Depeche Mode alături de vocalistul David Gahan. Muzicianul nu a fost niciodată un membru cu greutate în trupă, ci a activat mai degrabă ca manager.
El este, totodată, și singurul care nu a scris vreodată un cântec pentru formație, deși menționa într-un interviu că ar fi intenționat acest lucru. Considerat mai degrabă purtătorul de cuvânt al trupei, Fletch era cel care lansa noutățile despre Depeche Mode. În plus, el era un liant în interiorul grupului. Unicul album în care Fletch și-a înregistrat vocea a fost cel intitulat Toast Hawaii, în perioada anilor 1984. Toate cântecele de pe album sunt cover-uri. În ultimii ani, Andy Fletcher a înființat o casă de producție care poartă numele presupusului său album solo, Toast Hawaii. Fletch era căsătorit cu Grainne și avea doi copii, Megan și Joe.

sursa: www.impact.ro

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Recomandările redacției