După ce Judecătoria Arad i-a prelungit lună de lună arestul preventiv, Sergiu Mârza și celălalt inculpat din dosar, Adrian Rus, au contestat măsura la Tribunalul Timiș și au fost plasați în arest la domiciliu. Hotărârea Tribunalului Timiș este definitivă. De ce a fost transferată cauza la Tribunalul Timiș? Din cauza abținerii judecătorilor Tribunalului Arad. 

În baza art. 425 ind. 1 alin. 7 pct. 2 lit. a C.pr.pen. admite contestaţia formulată de inculpaţii MSI, RAM împotriva Încheierii 688 din 18.06.2019 pronunţată de Judecătoria Arad în dosarul 8094/55/2019/a5. Desfiinţează încheierea atacată şi în rejudecare În baza art. 207 alin. 5 cu aplicarea art. 220, 242 C.pr.pen. admite cererea formulata de inculpaţi şi dispune înlocuirea măsurii arestului preventiv cu măsura arestului la domiciliu, pentru o durată de 30 de zile, urmând ca legalitatea şi temeinicia măsurii să fie verificate nu mai târziu de 30 de zile. În baza art. 221 alin. (1) C. proc. pen. impune inculpatului Mârza Sergiu Ionuţ obligaţia de a nu părăsi imobilul/ reşedinţă din localitatea Arad, fără permisiunea organului judiciar care a dispus măsura, adică Tribunalul Timiş”, se arată în soluția Tribunalului Timiș.

Pe durata arestului la domiciliu, cei doi inculpați au următoarele obligaţii: să se prezinte în faţa organului de urmărire penală, a judecătorului de drepturi şi libertăţi, a judecătorului de cameră preliminară sau a instanţei de judecată ori de câte ori este chemat, să nu comunice pe nicio cale, direct sau indirect cu celălalt inculpat. Instanța atrage atenţia inculpaților că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a măsurii sau a obligaţiilor care îi revin, măsura arestului la domiciliu poate fi înlocuită cu măsura arestării preventive. De menționat că polițistul denunțător Pană are voie să se întâlnească cu Sergiu Mârza. 

Amintim că agent șef adjunct Sergiu Mârza de la „Rutieră” a ajuns în luna aprilie la audieri, fiind cercetat într-un dosar de contrabandă cu ţigări. În urma unei operațiuni ample, circa 220 de baxuri de ţigări au fost capturate pe Centura Aradului. 

Recomandările redacției