UPDATE:  Grupul de Comunicare Strategică a anunţat, joi seara, un nou deces la un pacient diagnosticat cu noul coronavirus. Este vorba de un bărbat de 75 de ani din Iaşi. Acesta este al 23-lea caz de deces înregistrat în România la pacienţii cu coronavirus. Potrivit GCS, bărbatul de 75 de ani a fost internat şi confirmat cu noul coronavirus în data de 22 martie şi a murit joi. Aceasta mai suferea de diabet zaharat complicat. Acesta este al 23-lea deces înregistrat în România la pacienţi diagnosticaţi cu noul coronavirus.

Decesul 24. În noaptea de joi spre vineri, a mai fost raportat după ora 00.45, un deces al unei persoane confirmată cu noul coronavirus. Este vorba despre o femeie,  80 ani, din judetul Bacău, internată la Spitalul Clinic de  Boli Infectioase Iași în  secția de  ATI. A fost confirmată în data 25.03.2020, decedată  în 26.03.2020. Comorbiditati: insuficiență cardiacă, fibrilație atrială.

 

 

Au fost anunțate alte patru decese, ale unor pacienți infectați cu coronavirus. Cazul arădeanului este cel de-al 22-lea deces. Un bărbat, de 45 ani, din județul Arad, confirmat cu coronavirus în data 25 martie, a decedat tot în data de 25 martie în ambulanța în timpul transferului spre Spitalul de Boli Infecțioase „Victor Babeș” Timișoara. Arădeanul este cea mai tânără persoană infectată cu coronavirus care a murit, în România.

Cazul 19. Bărbat, 56 ani, din judetul Dâmbovița, hemodializat la un Centru de dializă, internat inițial la Spitalul de Urgență București Floreasca, transferat în data de 23.03.2020, atunci când a fost confirmat pozitiv cu noul corinavirus la Spitalul de Boli Infecțioase V. Babeș – ATI.

Cazul 20. Bărbat, 49 ani, din judetul Timiș, neinternat. S-a prezentat în data 20 martie la UPU a Spitalului Județean de Urgență Timișoara unde a fost diagnosticat cu Pneumonie acută (clinc și radiologic). I s-a recomandat consult de specialitate la spitalul de boli infecțioase. Conform pacientului , acesta nu a călătorit în străinătate și nici nu a fost contact al unei persoane pozitive. În 21 martie s-a prezentat și la Spitalul de Boli Infecțioase Timișoara, neinternat diagnosticat cu Pneumonie acută. În 24 martie, având o stare deteriorată solicită ambulanță, i se recoltează proba de exudat pentru COVID19 și este lăsat la domiciliu. Confirmat pe data de 26 martie, decedat în aceeași dată.
Pacientul avea boli cronice preexistente (poliartrită reumatoidă și hipertensiune arterială).

Cazul 21. Femeie, 70 ani, din judetul Neamț, internată în Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț-Nefrologie pentru hemodializă. Stare agravată din 25 marte, cand se suspecteaza infecție cu coronavirus și s-a recoltat proba. Decesul a avut loc în data de 25 martie și a fost confirmat pozitiv în data de 26 martie.

 

Recomandările redacției