FOTO: Ciprian Petcuț

ASU Politehnica Timișoara a fost la șase minute distanță de obținerea celor trei puncte pe stadionul „Motorul” din Arad. În derby-ul Vestului,  formația timișoreană a știut ce tactică să aplice pe un gazon impracticabil, a marcat după o fază fixă și părea că poate ține de rezultat după ce Chindriș a ratat un penalty cu repetiție.
A venit, însă, golul de autor al lui Andor și „alb-violeții” au trebuit să se mulțumească cu un punct. „A fost un meci așa cum mă așteptam, încrâncenat, pe un teren foarte greu. Vreau să felicit cele două echipe deoarece au dat dovadă de fair-play. Deși a fost o partidă la care exista riscul de accidentări și cartonașe, formațiile au fost preocupate doar de joc și l-au dus cu brio până la capăt. Am o stare de supărare, deoarece am avut cele trei puncte în mână, nu am fost atenți pe final și am fost egalați, pierzând astfel două puncte. Per total, UTA a avut situații de poartă mai multe. Noi am început bine meciul, după care, în a doua repriză, am fost mai timizi. I-am lăsat să vină peste noi, dar nu au avut ocazii mari, doar situații din fazele fixe. Nu am satisfacția că am oprit seria de victorii a UTA-ei, eu mă gândesc mai mult la faptul că a învins Clinceniul și Baloteștiul și noi suntem din nou sub linie”, a declarat Sorin Brândescu la finalul disputei din Aradul Nou.
Antrenorul Timișoarei a abordat mai pe larg subiectul terenului foarte rău, considerând chiar că nici elevii săi nu au fost avantajați de o astfel de suprafață: „Așa e toamna, e ploaie multă, suferă aproape fiecare gazon. Și la Afumați a fost un teren prost, chiar dacă nu a fost așa mocirlos. Și noi acasă avem probleme cu terenul, așa se întâmplă când joci două partide la rând pe un așa gazon. Aș vrea să cred că dacă am fi jucat pe un gazon bun, am fi câștigat partida. Știam ce joacă UTA și dacă am fi avut inspirația să pasăm bine, să controlăm partida, cred că am fi câștigat. Știam că în zona mediană ei joacă cu doi jucători, noi acolo am avut trei, am fi avut superioritatea și le-am fi creat probleme. Așa, pe acest teren, ei au jucat cu doi atacanți puternici, foarte periculoși la jocul aerian, au jucat cu multe mingi lungi”.

Recomandările redacției