Echipa fanion a Aradului nu a avut o prestație strălucită la ultima apariție oficială în 2015, dar a obținut un rezultat pozitiv la Râmnicu Vâlcea. Gazdele au avut mai mult inițiativa, și-au creat mai multe ocazii, au irosit inclusiv un penalty, dar arădenii au avut meritul de a fi crezut până la final în șansa lor. Michel Vlad chiar putea lovitura în primul minut de prelungire, dar s-a pripit în fața porții adverse.
Deși l-a avut din nou la dispoziție pe Manea, Roland Nagy a confirmat cuplul de fundași centrali din partida cu Olimpia: Botiș – Gligor. Același lucru a fost valabil și pentru Tănase, care a câștigat lupta pentru titularizare cu Jorza. La gazde, foștii utiști Neagoe și Firțulescu au jucat și ei din primul minut.
Oltenii au început bine și Miron a fost nevoit să respingă de sub transversală șutul de la 30 de metri al lui Ludușan. Tot portarul UTA-ei a avut treabă și la demi-voleul de la 25 de metri al lui Neagoe, scenariul fiind evident încă din debut. Depășiți numeric la mijlocul terenului, „alb-roșii” au ales cartea contra­atacului. Ofensiva „alb-albaștrilor” a continuat, iar Ludușan a reluat cu capul pe lângă centrarea de pe dreapta a lui Stoica.
Arădenii au reacționat la mijlocul reprizei și au irosit o mare ocazie de gol. Tănase l-a angajat excelent în careu pe Rus, care a finalizat puternic din 10 metri, dar Fildan i-a închis la timp unghiul și a respins. Oaspeții au prins curaj, iar Curtuiuș a primit o minge la marginea careului, pe care – însă – a trimis-o defectuos cu stângul mult peste poartă. Vâlcenii au apăsat din nou pe accelerație și, după un șut ratat de Neagoe din poziție bună, „centralul” Colțescu a dat penalty la un henț în careu a lui Hlistei după șutul lui Firțulescu. Staicu a tras de la punctul cu var, dar Miron a ghicit colțul și a respins în corner (min. 36). Două minute mai târziu, același Firțulescu a șutat de la semi-distanță, dar prea slab pentru a-l surprinde pe Miron. La cabine s-a intrat cu scor alb: 0-0.
Amfitrionii au avut o viteză în plus, dar utiștii au rezistat la câteva două-trei șarje ofensive în careul lui Miron. Iar când fundașii arădeni au fost depășiți, Georgescu a reluat eronat cu capul, iar Vasile a trimis peste poartă din unghi. Tot Georgescu a șutat puternic în cros, dar puțin pe lângă, iar apoi reluarea din careu a lui Ludușan a fost blocat la sacrificiu de Botiș. Polgar a fost atent și a respins de lângă Voinea, centrarea excelentă a lui Neagoe.
UTA s-a revăzut în careul advers de abia în minutul 85. Atunci Burlă a executat în forță o lovitură liberă de la 30 de metri lateral dreapta, iar Fildan a reținut la pământ un balon destul de greu ce a fost atins ușor și de un coechipier. Finalul a aparținut arădenilor, care puteau da lovitura în prelungiri. Mai întâi, Vlad și-a numărat greșit pașii la centrarea lui Polgar în fața porții, iar apoi Szekely a reluat slab, din cădere, din 13 metri.
Ultimul fluier a consemnat remiza albă, deși ocazii de poartă au fost, inclusiv un penalty ratat de gazde.
Formații:
CSM Râmnicu Vâlcea: Fildan – Vasile, Cucui (43 Dumitrașcu), Pîrvu­lescu, Tomozei – Stoica, Ludusan – Firțulescu (65 B. Geantă), Neagoe, Georgescu – Staicu (80 Voinea).  Antrenor: Alexandru Pelici.
UTA: Miron – Polgar, Gligor, Bo­tiș, Burlă – Strătilă, Chindriș, Tănase, Hlistei (56 Copil) – C. Rus (70 Sze­kely), Curtuiuș (83 Vlad). Antrenor: Roland Nagy.
Arbitri: Sebastian Colțescu (Craiova) – Dragoș Iliescu (Craiova), Marius Nicoara(Severin).
Cartonașe galbene: Geor­gescu 27, Pîrvulescu 47, Georgescu 69, Dumitrașcu 84/ Rus 24, Strătilă 27, Hlistei 36, Burlă 81, Sezekely 86
Observatori FRF: Gheorghe Moise (București), Sorin Găman (Târgu Jiu).

Recomandările redacției