atleticoDouă grupe a deplasat clubul galben-negru la turneul din acest an de la Presov (Slovacia), iar cea mai mare dintre ele, 2004, a reușit să câștige o medalie.
Băieții lui Dinu Donca și Bogdan Oneț (ajutați în expediția slovacă de utistul Dumitru Copil și Ionel Dulhaz) au luat bronzul (din 48 de echipe participante), după un parcurs meritoriu. Arădenii au terminat primii grupa în care au fost repartizați: 3-1 cu Dinamo Minsk II (Belarus), 3-1 cu Atlet Kiev (Ucraina), 4-0 cu Garth Bila Tserva (Ucraina), 3-0 cu Galychyna Lvov (Ucraina), 5-0 cu Tatran Presov (Slovacia), 3-0 cu NK Medvode (Slovenia), 5-0 cu Hajto Milowka (Polonia). În optimi, Atletico a trecut cu 3-0 de Darbowa Gornicz (Polonia), iar în sferturi i-a eliminat pe ucrainienii de la Uzhgorod, scor 3-1. O echipă din România i-a stopat, Corona Brașov, la loviturile de departajare, 3-4, după ce la finalul timpului regulamentar de joc scorul fusese 2-2.
În finala mică, Atletico a învins Karpaty Lvov cu 1-0.
Medaliații de la Presov: Tirian Vlad, Popescu Armand, Urdaş Bogdan, Boiţ Sebastian, Vulturar Cătălin, Mureşan  Andrei, Deznan Sasha, Ekmekci Ahmet, Dorubeţ Raul, Hanţ Sorin, Pele Mario. Dintre ei, Cătălin Vulturar a ieșit golgeter și a fost ales în echipa All Stars a turneului.
Traseu bun și pentru generația 2005 (52 de echipe au jucat în această categorie), care a atins sferturile de finală. Atletico a câștigat grupa, cu victorii pe linie: 4-2 cu Uzhgorod, 5-0 cu Espanyol București, 2-0 cu Kartpaty – Progres Lvov, 5-1 cu Dinamo Minsk II, 6-0 cu Ranto Liga (Lituania), 4-0 cu Temp Vinnytsia (Ucraina), 7-0 cu Tatran Presov și 2-1 cu 15 Kiev. Victorie și în optimi, 1-0 împotriva brașovenilor de la Corona, eliminare în sferturi, 1-2 cu FK Tukurms (Lituania).
Lotul arădean: Maliţa Andi, Popescu Darius, Nagy Patrick, Anişorac Ionuţ, Ristin Răzvan, Pop Rareş, Nagy Norbert, Copil Alex, Iurasciuc Darius, Caia Eric, Palcu Casian, Salamon David, Paşcalău Patrick.

Recomandările redacției