Brusturele, bun pentru eliminarea toxinelor

0
416

Banalul brusture poate lupta cu boli ca diabetul, afecţiuni infla­matorii, răceli sau constipaţie. Din rădăcina acestei plante se obţin leacuri naturale care ajută şi la detoxifierea organismului.
Diabet. Ceaiul din rădăcină de brusture este recomandat în lupta contra diabetului, întrucât conţine substanţe care reglează ni­velul glicemiei din sânge. Se consumă 15 zile pe lună, câte 3-4 căni pe zi.
Detoxifiant. Substanţele pe care le conţine, cum sunt sărurile de potasiu, uleiurile volatile şi taninul, ajută la eliminarea toxinelor din sânge şi din organism.
Infecţii urinare şi renale. Brusturele conţine poliacentilene, substanţe cu rol antibiotic în organism, care tratează cu succes afecţiuni precum cistita, nefrita, infecţiile urinare. În astfel de cazuri se recomandă atât consumul intern – câte un litru de ceai pe zi, cât şi uzul extern – băi de şezut zilnice.
Constipaţie. Zaharurile nedigerabile din rădăcina de brusture stimulează formarea de bacterii tip Bifidus în colon, fac să crească biomasa fecalelor, stimulează peristaltismul intestinal, îmbunătăţind eliminarea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.