Universitatea Aurel Vlaicu a lansat trei proiecte deosebit de interesante: „Promovarea tradiţiilor culturale ale Aradului”, „Creşterea tinerilor arădeni în implicarea socială” şi „Positive Youth Developement”. Proiectele sunt finanţate de Centrul Municipal de Cultură Arad, iar evenimentul  de lansare a avut loc la sala de conferinţe din Complexul M şi a fost urmată de ateliere de lucru organizate în cadrul fiecărui proiect.
Fie că au avut ca ţintă promovarea tradiţiilor culinare ale Aradului, fie că s-au ocupat de implicarea socială a tinerilor sau de formarea lor persoanală, fiecare proiect a reuşit să mobilizeze un număr mare de studenţi. Au fost discuţii și dezbateri, au fost susţinute prezentări,  au fost dezvăluite „secrete” ale preparării bucatelor tradiţionale din judeţul Arad, iar şi la final au avut loc degustări în laboratorul gastronomic al universităţii.
Un plus de valoare a conferit evenimentului prezenţa invitaţilor speciali: Claudia Boghicevici – vicepreşedintă a Consiliului Județean Arad, Ecaterina Isac – directoare a Inspectoratului Teritorial de Muncă Arad, Anca Chevereşan – reprezentantă a Primăriei Pecica, și conf. univ. dr. Radu Blaga – reprezentant al Universităţii de Vest „Vasile Goldiş”.
Din punctul de vedere al condu­cerii universității, evenimentul a fost un succes, o ocazie de a întări cola­borarea cu partenerii și cu autoritățile publice locale. „Mă bucur să asist la acest eveniment de lansare aproiectelor celor trei colege: Alina Costin, Anca Dicu şi Dana Balaş Timar, şi mă bucur că  ne-au fost alături oficialităţi locale, reprezentanţi ai instituţiilor arădene, producători locali. Fiecare dintre cele trei proiecte aduce un plus de valoare pentru universitatea noastră şi sperăm ca şi pe viitor colaborarea UAV cu parte­nerii săi și cu Centrul Municipal de Cultură să fie la fel de bună”, a spus prof. univ. dr. Ramona Lile, rector al UAV.

Recomandările redacției