suporteriIncidente violente s-au petrecut și în Gara de Nord, jandarmii au fost nevoiți să folosească gaze lacrimogene.

Un fum gros iese din vagoanele trenului care i-a adus pe suporterii maghiari în Gara de Nord. Anterior, suporterii maghiari au tras semnalul de alarmă în zona podului Grant, iar câțiva dintre ei au coborât din tren.

MECIUL ROMÂNIA-UNGARIA. Suporterii maghiari au aruncat cu petarde, sticle și fumigiene către jurnaliștii prezenți în Centrul Vechi.

Jandarmii au încercat să protejeze jurnaliștii formând un cordon în fața lor și dând cu gaze lacrimogene.

Suporterii maghiari au fost urcați de jandarmi în câteva autobuze în urma incidentelor petrecute. Ei vor fi transportați către Arena Națională, unde vor urmări meciul România-Ungaria.

Anterior, suporterii români şi maghiari s-au bătut în zona Unirii din Capitală. Un bărbat maghiar a fost rănit, având traumatisme cranio-faciale.

Cinci suporteri unguri au fost ridicaţi din Centrul Istoric al Capitalei, în noaptea de joi spre vineri, după o altercaţie cu un grup de români, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţie Locale Bucureşti, Răzvan Popa.

Potrivit lui Răzvan Popa, în jurul orei 03:40 a avut loc o altercaţie între aproximativ 30 de suporteri unguri şi un grup de români, mai puţin numeros. În timpul scandalului aceştia s-au îmbrâncit şi au aruncat cu sticle.

„În urma incidentului, cinci suporteri maghiari au fost predaţi Secţiei 10 Poliţie, iar un român a fost amendat pentru tulburarea liniştii publice”, a declarat pentru MEDIAFAX, Răzvan Popa.

Acesta a mai spus că, din ordinul primarului general Sorin Oprescu, Poliţia Locală a mobilizat mai multe echipe formate din agenţi de circulaţie şi de ordine publică, care vor acţiona în special în Centrul Istoric, iar 12 patrule călare are vor fi în zona Arenei Naţionale, unde va fi disputată partida România-Ungaria.

Purtătorul de cuvânt al Poliţie Capitalei, Emilia Mihai, a declarat pentru MEDIAFAX că singurul incident care a implicat Poliţia Centrului Istoric în noaptea de joi spre vineri a fost o divergenţă izbucnită între doi cetăţeni români, unul suporter al echipei Steaua şi celălalt susţinător al echipei Dinamo Bucureşti.

Meciul de fotbal România-Ungaria, din preliminariile Cupei Mondiale din 2014, va avea loc vineri, de la ora 21.00, pe Arena Naţională.

Aproximativ 2.900 de suporteri unguri vor veni la Bucureşti pentru meciul cu România, au anunţat organizatorii partidei.

Naţionalele de fotbal ale României şi Ungariei se vor întâlni vineri seara, de la ora 21,00, pe Arena Naţională din Bucureşti, într-un meci vital pentru tricolori în tentativa de calificare la barajul pentru Cupa Mondială de fotbal din 2014.

Echipa antrenată de Victor Piţurcă este în prezent pe locul trei, la un punct de Ungaria (locul secund), şi are nevoie de victorie, coroborată cu măcar un egal în faţa Turciei, marţi, tot în Capitală, pentru a fi în cărţile calificării la baraj.

Optimismul domină ambele tabere, care arată motivate şi pregătite de un meci cu asemenea miză. Dacă preşedintele Ligii Profesioniste de Fotbal, Dumitru Dragomir, a declarat României va învinge Ungaria ”cu cel puţin 1-0” şi ”va marca Tănase”, Mircea Sandu, preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, are încredere în valoarea selecţionerului, subliniind că ”Piţurcă este un învingător”. Mihai Pintilii a admis că ar fi ideal pentru tricolori să obţină 6 puncte în următoarele două meciuri din preliminariile CM 2014, dar şi 4 puncte, cu o victorie obligatorie în meciul de vineri cu Ungaria, ne-ar avantaja în cursa pentru locul 2 în grupă. Bogdan Stancu a subliniat că cele trei puncte cu Ungaria ”sunt esenţiale”.

Sursa: http://www.realitatea.net

Recomandările redacției