Weekendul trecut a fost unul plin de evenimente. Sub  genericul „Hai în pauza de mișcare“, arădenii au avut parte de o provocare lansată de Asociația 11even, în parteneriat cu Asociație Euromediu.

Mai precis, pe 18 și 19 mai, pe malul Mureșului s-a organizat festivalul „Bucurie în Mișcare“, eveniment la care au participat mii de arădeni. Participanții s-au mobilizat și au adunat puncte, postând pe rețelele de socializare, poze și filmulețe cu ei, în competiția „Hai în Pauza de Mișcare”. Prin această inițiativă este încurajat sportul și socializarea în aer liber, acțiunile promovând idei de mișcare și exerciții.

„Evenimentul din acest an a fost organizat împreună cu o serie de susținători ai mișcării din Arad, ong-uri și cluburi sportive și a beneficiat de implicarea unei echipe de 40 de voluntari. Organizatorii estimează că, în jur de 6500 de persoane au trecut prin spațiul dedicat evenimentului și au participat la activități, în cele două zile de festival. «Bucurie în Mișcare» este un spațiu care integrează idei de jocuri și metode simple de a face mișcare, menite să-i ajute pe participanți să se inspire și să aleagă mișcarea zi de zi, într-o lume invadată de tehnologie”, susține Paula Șipoș, coordonator național al programului.

Duminică, în acțiuni au fost angrenați aproximativ 80 de copii din mediul rural, aceștia fiind recompansați cu o excursie la „Bucurie în Mișcare“.

„Nu facem suficientă mișcare – mai mult de jumătate dintre români sunt obezi sau supraponderali și peste un milion suferă de boli metabolice. Nu mai știm să ne conectăm – socializarea din curtea bloc-ului sau de pe uliță a fost înlocuită de rețele sociale virtuale. Nu mai apreciem activitățile afară – în România, un copil petrece aproape 23 de ore pe săptămână în faţa unui ecran. Programul Bucurie în Mișcare s-a născut pentru a ne aminti că și cele mai complicate probleme au soluții simple și se bazează pe faptul că comunitățile care participă la sport și recreere dezvoltă legături sociale puternice“, atrag atenția organizatorii.

 

Recomandările redacției