Două dintre formațiile ce și-au schimbat în bine fața în stagiunea de primăvară s-au duelat, vineri, la Pâncota. Ambele veneau, însă, după eșecuri și doreau să revină pe linia de plutire. În cele din urmă, dezideratul a fost atins de lipovani, însă Giarmata a fost o nucă tare și târziu spartă.
La ce ritm bun a avut meciul încă din start era clar că primul gol nu se va lăsa prea mult așteptat. El a venit în contul Giarmatei și a fost reușit de Beloescu, dintr-un penalty obținut de Călin după duelul cu Jichici. Era minutul 15, iar Lipova a început cursa după egalare cu o sarabandă de ocazii. Calvin, Filimon, Trabalka și Vasiu au greșit de puțin ținta cu capul, iar un corner bătut de S. Popa a atins transversala și a ieșit afară. Totuși, în minutul 38, a venit și egalarea. Duță a scăpat pe dreapta în careu, l-a driblat și pe Miklos și a trimis sec în plasă. Trabalka a mai avut o ocazie mare până la pauză, lobul său ducându-se peste.
Timișenii s-au repliat la cabine și au avut 15-20 de minute bunicele în partea secundă. Le-a lipsit, însă, golul căci Ghighilicea a șutat alături, iar Bujor a reținut
execuția lui Călin din poziție bună. Trabalka l-a remarcat din nou pe Miklos, pentru ca în minutul 64 să se rupă echilibrul numeric odată cu eliminarea, pentru două „galbene”, a lui Ferțu. Două ocazii ale juniorilor Duță și Rusu au anunțat golul de
2-1. De data asta, s-a dat penalty pentru „șoimi”, la faultul lui Miklos asupra lui Filimon, iar Trabalka nu a mai ratat: 2-1 (min. 77). Doar un minut a rezistat pe tabelă acest scor, căci Marius Călin a primit o pasă excelentă de la Cherecheș și l-a executat pe Bujor la colțul scurt.
Lipovanii păreau să nu mai aibă forța să mai întoarcă odată scorul, dar acest lucru avea să se întâmple în cele din urmă. În primul minut de prelungire, S. Popa a șutat bine de la 17 metri, portarul a respins balonul până la Filimon, care a pus latul la colțul scurt. Așadar, punctele rămân în posesia Lipovei, care pare distanțată defintiv de zona periculoasă a clasamentului.
Formații:
Lipova: Bujor – Iova, Calvin, Vasiu, Filimon – C. Poiană, Jichici (87 Dulap), S. Popa , D. Rusu – Duță (75 Stoin), Trabalka (93 Kocsis).
Giarmata: Miklos – Sporin (89 Stoica), Stupu, Buzdugan (92 Grunță), Cherecheș – Rosenblum, Codrea – Călin, Ferțu, Ghighilicea (68 Pricop) – Beloescu.
Arbitri: Vlad Inoan (Florești – Cluj), Alin Mureșan (Florești – Cluj), Zoltan Gyurko (Cluj)
Observatori FRF: Cornel Pantea (Oradea), Teodor Biriș (Hunedoara)

Recomandările redacției