Bugetarii din primăriile arădene ar urma să intre în grevă generală săptămâna viitoare

0
260

Bugetarii arădeni din mai mul­te primării din județ ar urma să intre în grevă generală săptă­mâna viitoare. Protestul ar urma să fie declanșat de marți, în data de 19 iulie.
Federația Națională a Sin­di­catelor din Administrație a anun­țat declanșarea protestului, în primării și consilii județene din țară: „Dacă Guvernul României nu acceptă revendicările noastre, aşa cum au fost negociate şi stabilite în prima parte a discuţiilor din data de 8 iulie 2016 şi consemnate într-un acord, FNSA va declanşa greva generală pe termen nelimitat, începând cu data de 19 iulie 2016“.
Un număr de 16 primării arădene au transmis săptămâna trecută către Federația Națională a Sindicatelor din Administrație, semnăturile pentru declanșarea protestului. Ar urma să își opreas­că activitatea angajații din pri­măriile: Beliu, Craiva, Ghioroc, Pă­uliş, Pleşcuţa, Secusigiu, Seleuş, Semlac, Şeitin, Şepreuş, Şicula, Şimand, Tauţ, Ususău, Vinga şi Zerind. Potrivit unor informații și angajații din Primăria Arad ar putea să intre în grevă. Cel mai probabil, bugetarii din mai multe administrații locale arădene ar urma să intre în grevă săptămâna viitoare.
Bugetarii din administrație cer acordarea normei de hrană pentru toţi salariaţii din administraţia publică locală, acolo unde resursele bugetare permit acordarea faciltății. Susțin că, prin această schimbare legislativă s-ar elimina discriminările ca din acelaşi buget local al unei instituţii, unii salariaţi primesc acest drept iar alţii nu. De asemenea, se mai cere acordarea vouche­relor de vacanţă pentru salariaţii din administraţia publică locală. ,,Ţinând cont de faptul că salariile funcţionarilor publici şi ale personalului contractual din administraţia publică locală sunt mai mici decât cele din administraţia publică centrală,  majoritatea angajaţilor din administraţia publică locală având venituri salariale brute apropiate ca valoare sau chiar egale cu salariul minim brut pe economie (1.250 lei de la 1 mai 2016), solicităm majorarea salariilor de bază ale funcţionarilor publici şi ale personalului contractual din administraţia publică locală cu 25%”, anunță sindicaliștii.
FNSA solicită scoaterea integrală a Art 32 (4) din OUG nr. 20/ 2016 este una dintre revendică­rile de căpătâi ale sindicaliștilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.