Mii de bugetari arădeni ar putea primi vouchere de vacanță majorate, dacă aleg să plece în concediu în extrasezon. Practic, dacă își iau gândul de la sejur în mijlocul verii, pe litoral, bugetarii pot primi cu câteva sute de lei în plus, pentru vacanță în altă perioadă. De asemenea, nu se vor da vouchere majorate nici în sezonul de iarnă, când românii aleg stațiunile montane.

Valoarea voucherelor de vacanţă va fi majorată de la 1.450 lei la 2.080 lei, pentru cei ce aleg să meargă în concediu în extrasezon, conform unei propuneri a Ministerului Turismului. Propunerea este discutată deja cu reprezentanți din industria turismului. Aceasta urmărește promovarea turismului românesc în ale perioade decât cele pline.

Mai precis, beneficiarii vor putea opta să își petreacă vacanța în lunile octombrie – noiembrie și martie – aprilie, când de regulă se înregistrează un număr redus de turiști și vor primi tichete cu valoare mai mare. Măsura ar urma să fie aplicată de anul viitor.

În Arad, Casa Județeană de Pensii a estimat 138.000 de asigurați, iar potrivit datelor provenite de la Direcția de Statistică, Aradul avea un efectiv de 139.094 de angajați, la începutul lunii aprilie 2019.

Voucherele de vacanță au eliminat 60% din turismul „la negru”, iar în 2019 numărul beneficiarilor s-a dublat față de anul precedent. Potrivit informațiilor provenite de la nivel central, în acest an, voucherele de concediu au fost distribuite mai târziu, iar banii au ajuns la toate instiuțiile statului. Unele însă au ales să îi cheltuie în alte moduri.

Recomandările redacției