Bugetul de stat a fost promulgat: CJA vrea să aprobe repede banii ce revin județului

0
561

În premieră după ani buni, bugetul de stat a fost aprobat la început de ianuarie. În alți ani, pe vremea aceasta, bugetul era în dezbateri și subiect de dispute.

Președintele Klaus Iohannis a promulgat luni, legea bugetului de stat și legea bugetului asigurărilor sociale pentru 2020, acte normative adoptate de Guvernul Orban, pentru prima dată, prin angajarea răspunderii în fața Parlamentului.

Reacțiile de bun augur au venit repede din partea administrațiilor județene. Reprezentanții Consiliului Județean Arad (CJA) au făcut și un anunț în acest sens, subliniând importanța aprobării. Cei de la CJA susțin că este un pas important,  care permite adoptarea bugetelor locale şi demararea investiţiilor.

Astfel, dacă banii din vistieria statului sunt stabiliți într-un buget, consiliile județene pot face proiectele de buget, le pot aproba și mai apoi, vine rândul primăriilor. Desigur, după elaborare, toate proiectele ce cuprind planul de investiții vor sta mai întâi la transparență, ca mai apoi să fie supuse votului în Consiliul Județean,respectiv primării.

Reprezentanții Consiliului Județean subliniază că, 63 la sută din impozitul pe venit revine autorităţilor locale, o hotărâre prin care, banii arădenilor vor finanţa dezvoltarea locală. Există un calendar de adoptare rapidă a bugetelor locale care permite să fie demarate mai repede investiţiile în anul 2020. CJA ține să sublinieze că bugetul va fi orientat spre investiţii în drumuri şi spitale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.