Bugetul județului, în plină elaborare/Primăriile au mai putut face solicitări

0
314

Bugetul județului se conturează la CJA. Proiectul prin care administrația județeană stabilește cum împarte banii de la centru, la care se adaugă cei din propria visterie va fi supus la vot, cu mare întârziere, cel mai probabil, la finalul acestei luni. Trebuie menționat că, administrațiile de judet au întârziat cu întocmirea proiectelor de bugete pe fondul problemelor de la nivel central. Bugetele localitățile vor fi aprobate cel mai târziu.

Deocamdată, edilii localităților din județ au mai avut posibilitatea de a trimite Consiliului Județean (CJA), solicitări pentru alocarea de fonduri, pentru diferite cheltuieli și investiții. Edilii de orașe și comune au transmis însă astfel de solicitări administrației, încă de la finele anului trecut.

Consiliul Județean a scos la transparență un document vizând propuneri de repartizare a sumelor defalcate din TVA pentru drumurile judetene si comunale, care se vor aloca conform prevederilor Legii Bugetului de Stat nr. 50/2019, unitatilor administrativ-teritoriale, respectiv bugetului propriu al Consiliului Judetean Arad in anii 2019; 2020; 2021; 2022. Aceste propuneri vor fundamenta în funcție de priorități, bugetul destinat localităților arădene.

De asemenea, la transparență decizională, după cum impune legislația este și un document ce vizează propunerile de alocari de sume din fondul de 7,5% din impozitul pe venit estimat a se incasa la bugetul de stat pe anul 2019 si propuneri pe anii 2020-2022. Practic acestea sunt anunțuri pentru înaintarea de solicitări. Zilele acestea sunt ultimele în care se mai pot formula astfel de cereri.

Deocamdată însă, proiectul de buget al județului, în forma ce ar urma să fie supusă aprobării, nu a fost pus încă la transparență.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.