Bugetul de venituri şi cheltuieli al judeţului intră marţi, 27 ianuarie la vot. Aleşii judeţeni sunt aşteptaţi la prima şedinţă ordinară din 2016, una cu greutate, în care se stabileşte cât şi pentru ce vor fi alocaţi cei mai mulţi bani.

Timp de 20 de zile, documentul a putut fi consultat la avizierul Consiliului Județean sau pe site-ul instituției. Cei interesaţi au putut depune în scris recomandări, sugestii şi opinii privind acest proiect, până la 19 ianuarie 2016, la registratura Consiliului Judeţean Arad.

Conform proiectului de buget scos la transparență, totalul cheltuielilor Consiliului Județean se ridică la aproape 265 de milioane de lei.

La aproximativ 83 de milioane de lei se ridică numai transferurile către instituții subordonate, pentru proiecte și funcționare.

Pentru creditele contractate în ultimii ani de administraţie pentru diferite investiţii, Consiliul Judeţean are de rambursat fonduri aferente datoriei publice de 11,54 de milioane de lei.Capitolul „Transporturi“ însumează aproape 52, 8 milioane de lei.

Recomandările redacției