Instabilitatea politică de la nivel național a afectat încropirea bugetului de stat. Deși, de la nivel central se transmite că proiectul pentru buget este „pe masa“ Guvernului încă de la finele anului trecut, deocamdată nimic clar nu este conturat. În consecință, reprezentanții Consiliului Județean susțin că nu pot stabili niciun plan clar până când nu este aprobat bugetul general.

Cât privește bugetul general, ministerul Finanțelor a anunțat că deficitul de 5 la sută – pus în discuție în repetate rânduri nu va exista. În ceea ce privește dezbaterea acestuia, proiectul ar urma să intre în dezbatere peste câteva zile, pas urmat de avizări. La început de februarie se preconizează că bugetul de stat ar urma să ajungă în Parlament.

Cât privește detalii legate de programe naționale, este stabilit că vor exista fonduri pentru programul Prima Casă și în 2019.

Arădenii trebuie să știe că, după aprobarea bugetului de stat, autoritățile locale pot stabili clar cum vor împărți banii județului. Proiectul pentru bugetul județului va sta la transparență după care urmează să fie supus aprobării în Consiliul Județean. Asta înseamnă că, abia spre finalul lunii februarie se va cunoaște exact bugetul Aradului.

De menționat că anii trecuți a existat un precedent când bugetul județului a fost aprobat chiar și la final de martie.

Recomandările redacției