Bugetul municipiului Arad va fi rectificat, miercuri, în şedinta Consi­liului Local Municipal, urmând să fie alocată suma de 450.000 lei, bani proveniţi din Programul de cooperare elveţiano-român pentru proiecte vi­zând reducerea disparităţii economico-sociale în cadrul Uniunii Europene extinse.
Astfel, municipalitatea arădeană a primit 6.273.000 franci elveţieni pentru reabilitarea reţelelor termice din municipiu şi modernizarea unui punct termic din Aradul Nou şi 2.800.000 franci elveţieni pentru extidenrea sistemului de iluminat public în municipiul Arad cu energie electrică din sisteme fotovoltaice.
Conform proiectului de hotărâre privind rectificarea bugetului municipiului, Direcţia de Dezvoltare şi Asistenţă Socială Arad va primi suma de 35.000 lei pentru amenajarea unei instalaţii pe gaz la Cantina Municipală şi achiziţionarea unui paratrăznet la noul sediu al instituţiei de pe Calea Radnei.
Totodată, Liceului Adam Muller Guttenbrun i-a fost alocată suma de 9.000 de lei pentru implementarea unui sistem de securitate, control şi acces în şcoală cu cartele.
Primăria va mai aloca suma de 1.253.000 lei pentru refuncţionalitatea clădirii în care a funcţionat Centrul Izvor din cartierul Bujac, unde urmează să se amenajeze o grădiniţă. Din această sumă, 10.000 de lei vor fi folosiţi pentru efectuarea unei expertize tehnice la un şantier abandonat de pe strada Obedenaru.
Odată cu rectificarea bugetară, Grădiniţa PN 11 va primi 255.000 lei pentru reparaţii la instalaţia de încăl­zire.
(Ş.M.)

Recomandările redacției