CL PecicaÎn foarte numeroase primării din județul Arad, la finele săptămânii trecute s-au ținut ședințele de Consiliu Local, punctul cel mai „fierbinte“ al ordinei de zi fiind aprobarea bugetului pe anul în curs. Majoritatea ședințelor au fost programate pentru ziua vineri – a doua zi după cea de Consiliu Județean. Este și cazul orașului Pecica, unde consilierii locali au fost convocaţi în ședință tot pentru ziua de vineri, de la ora 14. Având în vedere că anterior au avut loc discuţii lămuritoare în cadrul comisiilor de specialitate, votul a decurs rapid.
Referitor la buget, primarul orașului, Petru Antal a apreciat că „nivelul bugetului local este aproximativ la acelaşi nivel ca anul trecut iar valoarea impozitelor şi taxelor locale a rămas de asemenea neschimbată“.
Din dezbateri a reieșit că „priorităţile administraţiei locale în acest an sunt continuarea lucrărilor de modernizare a zonei centrale şi de extindere a reţelei de apă şi de canalizare în tot oraşul, modernizarea Zonei Juncanu şi investiţiile în unităţile  de învăţământ“. Edilul a solicitat înțelegerea localnicilor pentru disconfortul creat de lucrări, subliniind că modernizarea va creea tuturor mai mult confort.
O altă investiţie importantă a acestui an este drumul de centură care va lega noul pod peste Mureș de DN7, la ieşirea din Pecica spre Nădlac, finanţată de Consiliul Judeţean.
S-a subliniat de asemenea că pentru a profita cât mai mult cu putință de  liniile de finanţare din cadrul bugetului Uniunii Europene pe perioada 2014-2020, compartimentul pentru Proiecte Europene pecican lucrează la studiul mai multor oportunităţi de finanţare. (F.B.)

Recomandările redacției