Conform cifrelor din stagiunea precedentă ale lui Valentin Buhăcianu și Ciprian Rus, UTA nu ar trebui să aibă problema golurilor în noul campionat al ligii secunde. Fostul „vârf” al Aerostarului a fost golgheterul seriei, cu 25 de reușite, în timp ce căpitanul „roș-albilor” a atins cota 18. Astăzi, ambii au marcat în victoria (6-0) cu NK Rogaska, Buhăcianu reușind „dubla”.
De altfel, fotbalistul de 25 de ani născut la Vatra Dornei e golgheter și în amicalele disputate de arădeni în această vară, cu șase reușite. De fiecare dată a reușit „duble”, duminică, cu slovenii, contra Ineului, dar și cu Pecica. „Ca și atacant, treaba mea este să dau goluri, însă nu aș putea reuși nimic fără colegi, fără echipă. Începem să ne cunoaștem din ce în ce mai bine, atât ca și oameni, cât și ca fotbaliști, iar Mister ne ajută și el prin antrenamentele specifice. Cu Cipri Rus chiar am început să mă înțeleg foarte bine, ne simțim unul pe altul, faza de la primul gol nefiind deloc întâmplătoare. Dar, repet, dezvoltăm relații de joc din ce în ce mai strânse cu toții, având un singur obiectiv, să fim pregătiți de reluarea campionatului și – bineînțeles – să batem Călărașiul. Eu zic că avem unul dintre cele mai bune loturi din Liga a II-a, dacă nu, chiar cel mai bun, ridicat și echilibrat numeric în fiecare compartiment. Însă, asta nu înseamnă că suntem favoriți la primele locuri, asta trebuie să o demonstrăm pe teren, luând fiecare meci în parte”, susține Buhăcianu.
De altfel, și celălalt atacant de meserie din lotul „roș-albilor”, israelianul Amir Khalaila a înscris ieri, bifând și el al doilea gol pentru UTA, după cel de la Sânmartin cu Luceafărul. „Suntem mai puternici cu el, iar concurența e benefică pentru orice jucător. Suntem trei atacanți apropiați ca valoare, oricare dintre noi poate juca și oricare poate lua loc pe bancă. Cel mai important este ca echipa să meargă bine și să aibă rezultatele așteptate de toată lumea, suporteri, conducere și chiar noi înșine”, mai spune puternicul atacant.
Impresia lăsată de UTA în partidele amicale disputate cu Laszlo Balint pe bancă a fost aceea a unei formații extrem de concentrată pe ambele faze ale jocului și din ce în ce mai încrezătoare în forțele ei.
„Într-adevăr, Mister ne cere seriozitate maximă la antrenamente și jocuri, de aici și numărul mare de ocazii create. Am fi vrut să marcăm și mai mult astăzi, dacă am fi fost mai proaspeți nu cred că am fi ratat atât de mult. Dar, e bine că legăm victoriile și în aceste amicale, căci avem și mai multă încredere în ceea ce facem. Creștem ca echipă, dar și ca grup în vestiar. Suntem din ce în ce mai uniți, de la antrenori, jucători și maseuri, începem să formăm o adevărată familie. Acest cantonament ne ajută și în acest sens, ca să nu mai spunem de antrenamentele intense pe care le facem în condiții bune, pe un teren de iarbă foaret bun și pe temperaturi ideale în mijlocul verii”, a mai precizat Vali Buhăcianu, care a optat pentru numărul 20 la UTA. În schimb, „9”-le va fi purtat de israelianul Khalaila.
Următorul test al UTA-ei e programat astăzi contra suadiților de la Al Fateh. „I-am văzut antrenându-se lângă terenul unde am jucat amicalul de azi (ieri, n.r.) și am remarcat că sunt foarte bine clădiți fizic, puternici. Dar, nici noi nu stăm rău la acest capitol, să vedem și ce fotbal știu. Probabil, va fi cel mai tare amical al nostru în această vară, vrem să-l câștigăm și pe acesta”, a încheiat „vărful” arădenilor.

Recomandările redacției