După 11-1 cu CS Ineu, UTA și-a măsurat forțele în cel de-al doilea amical al verii cu Progresul Pecica, echipă promovată în urmpă cu două săptămâni în Liga 3-a, după barajul cu Retezatul Hațeg. Fiind vorba despre un adevrsar mai bun, întărit deja cu fotbaliști ca Bozian, Gârlea, Tiric, Mager, A. Iuga sau Tiric, asistența a fost ceva mai numeroasă decât săptămâna trecută. Constanta a fost temperatura caniculară și accidentarea în tabăra utistă.

Având 10 zile de pregătire în plus, „roș-albii” au avut mai mult tonus în debut și, după o intervenția lui Gârlea la finalizarea din 12 metri a lui Miculescu, au deschis tabela. Bustea a executat în 6 metri o lovitură liberă din stânga și Buhăcianu a înscris nestingherit cu capul. Tot David Miculescu s-a mai aflat la capătul unei acțiuni bune ale UTA-ei, șutând în blocaj, după care juniorul „roș-albilor” a fost nevoit să iasă pe brațe de pe teren. Tânărul internațional Under 18 a suferit o entorsă de gleznă  și a încăput rapid pe mâna fizioterapeutului Zsolt Nagy.

După o jumătate de oră, și-a arătat colții și Progresul cu două acțiuni bune de egalare. Mai întâi, Țugulescu a reluat puțin peste poartă o centrare din lovitură liberă a lui Arsene, pentru ca apoi Tiric să-l întindă serios pe Iacob după o pătrundere în viteză pe stânga și un șut de la marginea careului. UTA a revenit la comandă în ultimele minute ale primului act și, cu 1 minut înainte de pauză, Buhăcianu a făcut dubla cu un șut cu spițul din 12 metri, în stânga juniorului Dragoș Varga, un portar originar din Blaj, aflat în probe la Pecica.

O finalizare a lui Oroian din unghi, parată de Varga, a anunțat golul cu numărul 3. Isac a pasat pe culoar Ciucur a scăpat în careu pe dreapta și a trimis cu exteriorul priciorului drept la colțul scurt. Utiștii și-au dorit mult o diferență mai clară pe tabelă, iar juniorul Deta din dorința de a recupera sus un balon a intrat tare la Gabor și a fost eliminat de Nicoraș. Ivan a reintrat pentru egalitatea numerică, iar Isac a avut șansa lui 4-0, după o pătrundere pe centru și un șut ce a mângâiat transversala. Dar și Pecica putea reduce din diferență, dar Bozian a finalizat în bară din interiorul careului, după greșeala lui Ivan.

S-a terminat 3-0, iar UTA mai joacă un singur amical, săptămâna viitoare, la Oradea, cu Luceafărul, înainte de a pleca în cantonamentul din Slovenia.

Formații:

UTA (prima repriză): Iacob – Ivan, Melinte, Șeroni, Stancu – Hrezdac, Pușcaș – Stahl, Miculescu (25 Șimăndan), Bustea – Buhăcianu.

UTA (repriza a doua): Bolboașă – Tomozei, Salka, Fl. Ilie, Deta (72 Ivan) – D. Crăciun, Isac – Ciucur, Botea, Oroian – Șimăndan

Pecica: Gârlea (35 D. Varga) – Țugulescu (46 Vancea), Gabor (70 Wild), Wild (46 Blănaru), Aldan (46 Ponta) – Moraru (46 Tamaș), Arsene (70 Bozian) – Mager (46 Olteanu), Bozian (A. Iuga), Tiric (70 Mager) – Puie (60 S. Popa).

Arbitri: Ionuț Nicoraș – Gabi Hărduț, Alina Mihoc

Recomandările redacției