În cadrul natural absolut deosebit al satului Bulci, dar de data aceasta în dreptul Muzeului „Căsuța veselă“ – în vecinătatea locației Castelului Mocioni – se va desfășura sâmbătă, 3 august, de la ora 19, cea de-a cincea ediţie a unei manifestări de excepţie ce a intrat deja în tradiţia locului: Festivalul „Folk Maris“.
De precizat că existând loc de campare, folkiștii sunt așteptați încă de vineri seara când, așa cum s-a obișnuit în anii anteriori, își vor demostra talentul și iubitorii acestui gen care nu sunt (încă) consacrați…
Organizat la iniţiativa administraţiei locale, mai precis a viceprimarului comunei Bata, Ladislau Heleport (de care aparţine satul Bulci), sprijinit de edilul Ion Micurescu şi de Consiliul Local, manifestarea beneficiază în acest an doar de aportul sponsorilor. Aceasta deoarece este a doua oară când se desfășoară în această locație de început. Toată lumea iubitoare de folk este aşteptată la Bulci.
Şi anul acesta vor participa atât artişti cunoscuţi ai genului cât şi nume noi, lista nefiind deocamdată total definitivată. „Va fi o ediție de excep­ție, deoarece sponsorii noștri au fost entuziaști, la care vor participa: Adrian Ivanischi, Didin Curea, George Popovici, Daniel Julean și Nelu Pitic, Vasile Gondoci, Jeni Pete, trupa Amma, Trupa Maris și mulți alții, firește“ – ne spunea Ladislau Heleport, viceprimarul bătan. Mai adăugăm în plus că accesul este gratuit, ca de obicei.

Recomandările redacției