Gloria Lunca Teuz Cermei strânge destul de greu rândurile. Pe lângă faptul că a pierdut mai mult de jumătate din lotul ce a terminat sezonul trecut pe locul 4 în seria a IV-a a Ligii a 3-a, unii dintre jucătorii săi se întorc mai greu din vacanță. Timișenii Ionel Mihuța și Ciprian Matiș au început antrenamentele sub comanda lui Roli Nagy Flavius Moisă și Adi Sas de abia de joi, iar Daniel Cocină a sosit luni seara. În plus, Ovidiu Vezan acuză dureri la nivelul genunchiului și va face un RMN înainte de a-și relua antrenamentele.
Așadar, miercuri seara, divizionara terță s-a prezentat în 14 jucători la Felnac, pentru primul test al verii, contând și pe Flavius Pavel, care însă – nu va continua în „alb-roșu”. În schimb, Raul Marinescu va încerca să revină la nivelul la care a fost ca junior al UTA-ei. Ca și lot, VI-FE e ceva mai stabilă și, de altfel, a și condus pe tabelă o bună parte a meciului. Achiziția Bubuș a fost cea care a înscris de la punctul cu var, după hențul în careu sancționat de Mako la ex. utistul Iuga. Au mai fost ocazii de-o parte și de cealaltă, cermeianii egalând spre finalul partidei. Trecut la mijlocul terenului, Burlă a oferit o pasă în gaură, iar Dani Bulza a înscris la colțul lung din interiorul careului.
S-a terminat 1-1, iar concluziile lui Lucian Ciba sunt pozitive. „Sunt foarte mulțumit de primul joc, am stat binișor fizic și tactic. Jucătorii au respectat ceea ce am pregătit și au fost foarte conectați, chiar dacă vorbim doar despre un amical. Nu pot spune că le-am dat prea multe sarcini în acest moment al pregătirii, ci mai degrabă s-au organizat ei între ei. Au fost serioși și au construit frumos, în viteză, se vede plusul de experiență acumulat anul trecut. Și băieții noi s-au acomodat în timpul scurt trecut de la reluarea pregătirilor, dar mai avem destul de lucru inclusiv cu ei. De acum, vom insista în special pe partea tactică, e bine că am un lot echilibrat valoric, cu soluții pe fiecare post. Astăzi, am fost 17 jucători, dar au lipsit motivat Varga, Gyebnar, dar și Petre Măgulean, care s-a despărțit de Pecica și a promis că va semna la noi. Poate, vom mai căuta un junior, doi, deși știm că suntem la limită cu bugetul. Prezi Dan Ristin a făcut oricum deja eforturi în acest sens, nu-i putem cere mai mult. Repet, cred că avem posibilitatea să terminăm în Top 6 în noua ediție a Ligii a 4-a”, ne-a declarat antrenorul felnăcanilor.
După cum vă spuneam, și stafful tehnic al Cermeiului așteaptă să-și completeze lotul și a deschis negocieri importante. Cel mai greu nume este cel al experimentatului atacant, Sorin Chițu, fost coleg cu Ovidiu Vezan la Năvodari. Discuții avansate mai sunt cu Constantin Musea, un fundaș lateral care a jucat în stagiunea trecută la Brăila, în Liga 2-a. Daniel Filip, fotbalist timișorean de bandă dreapta s-a alăturat miercuri seara lotului, dar nu a jucat la Felnac. În schimb, pe teren au apărut deja Damian Dumitru, fost mijlocaș dreapta la UTA 2001 și Vlad Daina, un fundaș dreapta de 20 de ani de la CS Diosig. „Este clar că mai avem nevoie de întăriri, căci deocamdată nu sunt în regulă nici numeric, nici valoric. Sperăm ca de la începutul săptămânii viitoare să avem format lotul în proporție măcar în proporție de 85-90%. Astăzi, la Felnac, am vrut să-i vedem la lucru în special pe jucătorii tineri pe care îi cunoșteam mai puțin și cam la fel se va întâmpla și sâmbătă, cu UTA Elite, după care sperăm să știm exact pe cine contăm, pentru a lucra efectiv la relațiile de joc, dar și la pregătirea fizică specifică. Urmează să mergem și la Moneasa o săptămână, e destul de lucru”, punctat Flavius Moisă, tânărul „principal” al celor de la Lunca Teuz Cermei.
Formații: Felnac: Soltesz – Crișan, Șiclovan, Edu, V. Fritea – Vidac, Maxim – Sârb, Silviu Măgulean, S. Bogdan – Bubuș. Au mai jucat: Nichici – Țigan, R. Fritea, C. Gabor, Leuca, Stanciu.
Cermei: Dagău (46 Stănilă) – D Lazăr, R. Iuga, Nistor, Burlă – Ciubotariu, Adam – D. Dumitru (46 Daina), Fl. Pavel, Todoran (46 Marinescu) – D. Bulza.
Arbitru: Sebastian Mako

Recomandările redacției