Bulzan a decis destinația punctelor în primul meci al etapei cu numărul 25 a Ligii a IV-a: Pîncota – Zăbrani 1-0

0
577

Fiindcă și așa nu mai au obiective de clasament în campionatul Ligii a 4-a, Pîncota și Zăbraniul au anticipat pentru Joia Mare duelul din weekendul Paștelui. Temperatura de vară nu a împiedicat combatantele să joace alert, cu implicare bună din partea tuturor fotbaliștilor.

Raportul ocaziilor a fost egal la finalul primului mitan. Bulzan și Florea l-au evidențiat pe Mitrea cu șuturi de la semi-distanță, iar Gherghel și Băd s-au convins că Marinca „umple” bine poarta grupării din Podgorie.

După pauză, gazdele au intrat mai motivate pe teren, iar Bulzan, Pădureanu și Florea au avut avut ocazii mari, prevestitoare a reușitei ce avea să decidă partida. De partea cealaltă, doar neobositul Gherghel a mai încercat ceva pe plan ofensiv, dar „Zenga” a prins o zi foarte bună. Și, când mai erau doar 3 minute din timpul regulamentar, „decarul” Bulzan a primit o minge la marginea careului, a întors un adversar și a pătruns pe dreapta în careu, iar finalizarea s-a dus în plasă printre picioarele lui Alex Mitrea, care până atunci a apărat eroic buturile Victoriei. Rămași fără replică, oaspeții au trebuit să se recunoască învinși pentru a doua etapă la rând și riscă să piardă și poziția a 4-a.

Pîncotanii au urcat nu mai puțin de patru locuri după acest succes, obținut chiar și fără nouarul Șandru. „Meci disputat, cred că am meritat victoria după ceea ce am jucat astăzi. Am avut multe cornere, am avut multe șuturi, dar a fost nevoie de sclipirea lui Bulzan pentru a lua cele trei puncte. Azi am avut doar doi juniori disponibili, Pașca și Fabian (n.a. Bogdan), ceilalți au avut ieri meci în campionatul lor. E bine că vin din urmă copii buni pe care îi vom promova la prima echipă. Am spart gheața cu Zăbrani, ne-au bătut până acum pe unde ne-au prins, iar acum ne-am revanșat. Îi felicit pe băieți pentru efort, mă bucur de mobilizarea după discuțiile de la pauză. Am jucat bine și era păcat să nu dăm gol. Mulțumim tuturor celor care sunt alături de noi, Primăriei și oamenilor din Pîncota care ne susțin, le urăm un Paște liniștit alături de familiile lor”,a spus Sergiu Dragalina, fotbalist și președinte al Podgoriei.

Zăbraniul, cu mult tineret pe teren, gâfâie în acest punct al sezonului. Victoria e la al treilea eșec la rând fără gol marcat. „A fost un meci echilibrat în prima parte, noi cu vântul în spate trebuia să facem ceva mai mult, dar nu am reușit un șut serios pe poartă. În repriza a doua, cei doi portari s-au evidențiat, faza golului lor a fost prefațată de un șir de vreo 3-4 ratări mari, deci succesul a fost meritat. Este dureros să văd copii de 20 de ani fără atitudine, iar jucătorii cu experiență să dea totul din ei. Să bage capul în tălpi și să dea totul pe teren. Din păcate, tinerețea nu este o calitate în fotbalul nostru, cred că m-am lecuit să mai dau credit unor jucători care par că promit, dar nu confirmă. Asta este, trebuie să trecem și peste această etapă, să ne revanșăm la meciul următor cu Șimandul. Felicit gazdele, au meritat, au dat totul, bravo lor. Urez Paște fericit tuturor microbiștilor, eu – din păcate – nu prea le voi avea liniștite după ultimele trei partide ale echipei mele”, a punctat Leo Pința, antrenorul „alb-roșiilor”.

Fost component al Șoimilor Pîncota în Liga 2-a, Ovidiu Bulzan rămâne cel mai important om al Pîncotei. „Ghiga” a decis meciul cu fruntașa Zăbrani după o acțiune de autor. „Meciul a fost foarte frumos, din punctul meu de vedere. Dacă în prima parte a cam dominat echilibrul, în a doua ei nu prea au mai contat. Am avut multe ocazii și când colegii nu găsesc soluții, trebuie să intervin eu, cu modestie. Chiar și accidentat de săptămâni bune, am dat tot ce am putut și la gol am avut reacția potrivită. Dacă ținteam colțul lung, sigur Mitrea para cu piciorul, așa că am încercat să-l surprind pe mijloc. Ne-am făcut bucuroși suporterii, pe domnul vice Nelu Boiciuc, care este lângă noi și ne încurajează. Este cel mai frumos mod de a le ura tuturor <<Paște fericit!>>!”, a spus și Bulzan.

Formații

Pîncota: Marinca – Cioară-Moartă, Pașca, S. Dragalina, C. Covaci – Cl. Ardelean (67 Fl. Covaci), O. Bulzan – Pădureanu, Mărgăian (82 D. Bogdan), F. Bogdan – D. Florea. Antrenor: Claudiu Ardelean

Zăbrani: Mitrea – Al. Hojda, Hodan, I. Pașcu, Cojocaru – Simion, Nibu (78 Cioancă) – Takenori (60 Bier), Gherghel, Mandache (46 Goț) – Băd. Antrenor: Leo Pința

Arbitri: Alexandru Gornic – Silviu Mocanu, Paul Ardelean

Observatori AJF: Romulus Tănăsescu, Gheorghe Sfăt

Etapa a 25-a a Ligii a IV-a Arad continuă cu partidele:

Azi, ora 17

Frontiera Curtici – UTA II

Arbitri: Ionuț Nicoraș – Emil Arsa, Sergiu Burcă. Observatori AJF: Victor Ciurescu, Marcel Vida

Sâmbătă, ora 11

Speranța Turnu – Victoria Felnac

Arbitri: Alin Deac – Sebastian Pantea, Mihai Stanciu. Observatori AJF: Leontin Buda, Iosif Lovas

Șoimii Șimand – CS Ineu

Arbitri: Zoltan Fekete – Janos Barath, Ianosi Krisan. Observatori AJF: Corneliu Tiulea, Imre Bogyo

Progresul Pecica – ACS Socodor

Arbitri: Tudor Jurcă – Alina Mihoc, Cristian Cășuț. Observatori AJF: Iosif Manușov, Eugen Roșu

CS Glogovăț – Cetate Săvârșin

Arbitri: Călin Mateuț – Lucian Berariu, Remus Naghi. Observatori AJF: Marius Alexa, Ioan Hamza

Victoria Nădlac – Păulișana Păuliș 0-3 (f.j.)

Unirea Sântana stă

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.