Echipa fanion a Aradului și-a res­pectat ad literam programul încărcat dintr-o săptămână fără meci oficial în Liga a II-a și, după trei zile cu câte două antrenamente, a susținut și testul Gacon pe pista de tartan a arenei Gloria. Față de acum o lună de zile, când Ionuț Popa dorea să afle la ce nivel fizic o preia pe UTA, jucătorii s-au comportat și mai bine. În afară de portari și accidentații Polgar și D. Popa, toți s-au încadrat în parametri.
Surpriza plăcută de vinerea trecută a venit de la Bogdan Burlă, fotbalist accidentat în prima parte a anului, dar care trage tare să revină în circuit. Fundașul stânga de 21 de ani a parcurs 19 ture și asta și pentru că a scăpat de câteva kilograme în plus. „Este singurul care-și mai poate salva cariera, demonstrându-și lui că încă mai poate face ceva cu talentul său de fotbalist”, spunea în urmă cu două săptămâni Cristi Todea, iar vineri, Burlă a dat semne evidente de revenire.
Seniorii Curtuiuș, Buia, Manea, Roșca și Hlistei s-au oprit la 20 de ture, oferindu-le posibilitatea tinerilor să se afirme cu 23-24 de repetări. Fundașul Stevan Markovic, ultimul sosit în „alb-roșu” a trecut și el cu brio testul, oprindu-se după 22 de ture.
Prin testul Gacon, fotbaliștilor li se cere să alerge distanţa de 125 de metri în mai puţin de 45 de secunde. Se fac până în 25 de repetări, cu o pauză de 15 secunde, iar distanţa se măreşte la fiecare tură cu încă 6,25 metri. Dar timpul rămâne acelaşi, de 45 de secunde.
Altfel, utiștii au încasat un salariu înainte de intrarea în mini-vacanța de Paști. Primul antrenament al săptămânii viitoare a fost programat aseară.

Recomandările redacției