Burleanu avertizează: „Becali a pierdut palmaresul, locul din Liga 1 i-ar putea reveni CSA”

0
224

burleanuPreşedintele FRF, Răzvan Burleanu, a devenit primul înalt oficial din fotbalul românesc care a recunoscut oficial că Gigi Becali a pierdut şi palmaresul prin decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. Burleanu a spus marţi, la COSR, că sentinţa a fost analizată de juriştii FRF, care au concluzionat că Becali a pierdut şi palmaresul, şi sigla.
Şi mai interesant este că şeful FRF a lăsat să se înţeleagă că, dacă gruparea ministerului ar avea echipă de fotbal,
s-ar creea o situaţie în care gruparea aparţinând CSA ar trebui să primească locul ocupat acum în Liga 1 de clubul lui Becali: „Departamentul juridic a oferit poziţia din acest punct de vedere. Dreptul de participare nu se amestecă cu palmarestul sau cu sigla. Aşa cum avem motivarea deciziei Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, vedem că marca este legată de palmares, dar acest lucru nu afectează participarea nici la nivel naţional, nici european. Palmaresul urmează sigla, înţeleg că aşa stau lucrurile. Nu avem încă un punct definitiv asumat din acest punct de vedere. În momentul de faţă, Clubul Sportiv al Armatei nu are o echipă de fotbal şi nu putem trece punctele la federaţia de handbal”.
Cei de la CSA au făcut până în prezent toate demersurile necesare pentru a putea înfiinţa o echipă de fotbal, o decizie finală urmând să fie luată de MApN. Astfel, palmaresul şi punctele ar putea ajunge nu la federaţia de handbal, aşa cum a fost ironic Burleanu, ci la un club din Liga a IV-a. „Am făcut toate demersurile de modificare a regulamentului de funcţionare al Clubului Sportiv al Armatei Steaua  şi, începând cu data de 24 noiembrie, ne dă posibilitatea să ne înfiinţăm echipă de fotbal. Eu zic că asta ar fi soluţia cea mai viabilă la ora actuală pentru a continua tradiţia. Decizia ve veni însă de la conducerea Ministerului Apărării Naţionale”, a declarat locotenent-colonelul Florin Talpan, juristul CSA Steaua. Echipa ar beneficia de palmares, denumire şi siglă, lucruri pe care echipa finanţată de Gigi Becali le-a pierdut în luna decembrie a anului trecut.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.