Fotbalul românesc sărbătorește 120 de ani de existență, primul meci oficial având loc pe 15 august 1899 chiar la Arad. Punctul culminant al acestor manifestări a avut loc sâmbătă, ocazie cu care conducerea Federației Române de Fotbal s-a deplasat, aproape în întregime, în orașul nostru.
Răzvan Burleanu și colegii săi au ajuns înainte de masă pe Mureș, având o serie de discuții și întâlniri cu diriguitorii orașului înainte de evenimentele aniversare propriu-zise. În jurul orelor amiezii, federalii au ajuns și la șantierul „Francisc Neuman”, unde, deși lucrările au avansat de la precedenta lor vizită, mai e mult de lucru până la ora inaugurării sale.
Întrebat mai apoi despre ceea ce i s-a spus legat de finalizarea arenei din Calea Aurel Vlaicu, președintele FRF a dat din casă. „Promisiunea pe care am primit-o este că anul viitor, în aprilie, va fi gata acest stadion. Îmi doresc ca autoritățile să se poată țină de acest termen, fiindcă trebuie să luăm în considerare că, până la urmă, UTA Arad trebuie să redevină Campioana Provinciei, iar pentru acest lucru trebuie să revină în Liga 1. Și fără un stadion nu ai putea să o faci, altfel s-ar da naștere unor foarte mari dificultăți pentru echipă, prin plecarea din oraș. Tocmai de aceea ne dorim și eu îmi doresc foarte mult ca Aradul să beneficieze de un stadion așa cum este cel aflat în construcție. Văzându-l și astăzi, sunt convins că va fi un stadion extraordinar, un stadion pe care dorim să aducem și să vedem la lucru naționala de tineret a României”, a punctat Răzvan Burleanu.
Întrebat dacă arena nu va putea găzdui și prima reprezentativă pentru meciuri oficiale, Burleanu a adăugat: „ E destul de dificil, căci sunt foarte multe condiții pe care trebuie să le îndeplinești pentru un meci oficial. Așadar, nu vrem să promitem că va veni naționala până când nu vom veri­fica cu mare atenție toate aceste lucruri și noi și UEFA, fiindcă, știți foarte bine, criteriile sunt foarte dure când vine vorba despre o competiție internațio­nală. De aceea am și spus că naționala de tineret va putea să joace cu siguranță, dar luăm în considerare acest stadion și pentru alte competiții la nivel european, pe care dorim să le putem aduce, Dar am și alte planuri cu județul Arad și nu numai. Am discutat despre noul proiect pe care îl avem în plan, derulat de Fede­rația Română de Fotbal, prin Compania Națională de Investiții, cu finanțare 100% din partea Guvernului. Dacă nu mă înșel, cred că noi, ca Federație, am propus cinci localități din județul Arad printre care – bineînțeles – și municipiul Arad”.
„Dacă autoritățile vor termina stadionul, așa cum ne spun dânșii, cred că UTA și Aradul pot să fie o forță în fotbalul românesc. Stadionul va fi foarte frumos, probabil cu o masă socială ce există în acest oraș cu foame de fotbal se va umple și acest stadion”, a fost și remarca lui Cosmin Contra, selecționerul României, care a mai susținut că nu a discutat cu George Țucudean cu privire la posibila retragere provizorie din activitate a atacantului arădean pe motive legate de sănătate.

Recomandările redacției